- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Συνασπισμό δημοκρατικών δυνάμεων ζητά ο Μακρόν για να επιλέξει πρωθυπουργό
Μέχρι τότε συνεχίζει ο Ατάλ
Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών 3 ημέρες μετά...
Τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Γαλλίας κάλεσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να σχηματίσουν συνασπισμό με «στέρεη» πλειοψηφία μετά τις εκλογές της Κυριακής.
Μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε σε αρκετές περιφερειακές εφημερίδες ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα διορίσει πρωθυπουργό.
Προτρέποντας στη δημιουργία συνασπισμού, ο Μακρόν χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατικό μπλοκ» με τον οποίο ενδεχομένως αναφέρεται στα κυρίαρχα κόμματα και όχι την ακροδεξιά και την άκρα αριστερά.
Ειδικότερα, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρει στην επιστολή του «κανείς δεν κέρδισε. Καμία πολιτική δύναμη δεν αποκτά από μόνη της επαρκή πλειοψηφία και οι συμμαχίες ή οι συνασπισμοί που προκύπτουν από αυτές τις εκλογές αποτελούν όλα μειοψηφία ».
Ο Μακρόν ζήτησε χρόνο για τους απαραίτητους συμβιβασμούς
«Ζητώ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, τον κοινοβουλευτισμό, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την υπεράσπιση της γαλλικής ανεξαρτησίας, να συμμετάσχουν σε έναν ειλικρινή διάλογο για την οικοδόμηση μιας πλειοψηφίας σταθερής, αναγκαστικά πλουραλιστικής, για τη χώρα», συνεχίζει και προσθέτει ότι αυτή η διαδικασία «προϋποθέτει να δοθεί λίγος χρόνος στις πολιτικές δυνάμεις για να οικοδομήσουν αυτούς τους συμβιβασμούς» πριν οριστεί νέος πρωθυπουργός.
Πόσο θα μείνει στη θέση του πρωθυπουργού ο Ατάλ;
«Μέχρι τότε, η σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τις ευθύνες της και θα είναι υπεύθυνη για τις τρέχουσες υποθέσεις» , αναφέρει επίσης ο Γάλλος πρόεδρος στην επιστολή χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί εάν σκοπεύει να αποδεχθεί την παραίτηση του Γκάμπριελ Ατάλ.
Η διατύπωση της επιστολής δεν καθιστά σαφές εάν ο Εμανουέλ Μακρόν προτίθεται πράγματι να αποδεχθεί την παραίτηση του Γκαμπριέλ Ατάλ, ώστε η κυβέρνηση του τελευταίου, η οποία έχει σήμερα την εξουσία, να μεταβεί σε καθεστώς τρέχουσας πολιτικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.