- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατηγορούμενη η Κάρλα Μπρούνι για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης του Σαρκοζί
Υποψίες ότι χειραγώγησε μάρτυρα για να στηρίξει τον πρώην Γάλλο πρόεδρο
Η Κάρλα Μπρούνι κατηγορείται ότι χειραγώγησε μάρτυρα για να στηρίξει τον Νικολά Σαρκοζί
Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, κατηγορείται ότι άσκησε πίεση σε μάρτυρα που κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, ότι έλαβε παράνομη χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία από τη Λιβύη.
France's ex-first lady charged with witness tampering over husband's campaign finance case
— Sky News (@SkyNews) July 10, 2024
Read more🔗https://t.co/jw01IHIbYJ
Κάρλα Μπρούνι: Κατηγορείται για χειραγώγηση μαρτύρων
Η Κάρλα Μπρούνι τελεί υπό περιοριστικούς όρους, δηλαδή απαγορεύεται να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία, με εξαίρεση τον σύζυγό της, σύμφωνα με αξιωματούχο όπως γράφει το «Sky News».
Οι κατηγορίες κατά της Μπρούνι περιλαμβάνουν τη χειραγώγηση μαρτύρων και την απόπειρα διάπραξης απάτης. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τους δικαστές που ερευνούσαν τον σύζυγό της ως ύποπτο για τη λήψη παράνομων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2007.
Αφού ανακρίθηκε από την αστυνομία τον Μάιο, οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι έδωσε «χρήσιμες διευκρινίσεις και εξηγήσεις», χωρίς να κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο.
Ο μάρτυρας που εμπλέκεται, ο Ziad Takieddine, βρίσκεται στο επίκεντρο των κατηγοριών ότι ο Σαρκοζί έλαβε εκατομμύρια σε παράνομες πληρωμές από το καθεστώς του τότε προέδρου της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, έχει ήδη καταδικαστεί σε δύο άλλες υποθέσεις. Ο ίδιος έχει αρνηθεί σθεναρά ότι έχει διαπράξει αδίκημα σε όλες τις υποθέσεις.
Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους
Τον Φεβρουάριο, εφετείο στο Παρίσι επικύρωσε την ετυμηγορία εναντίον του πρώην προέδρου για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του στην αποτυχημένη προσπάθεια επανεκλογής του το 2012. Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, εκ των οποίων έξι μήνες με αναστολή. Οι δικηγόροι του άσκησαν έφεση. Με την έφεση να εκκρεμεί, ο Σαρκοζί δεν μπορεί να φυλακιστεί σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.
Κατηγορήθηκε ότι ξόδεψε σχεδόν το διπλάσιο του μέγιστου νόμιμου ποσού των 22,5 εκατ. ευρώ για την προσπάθεια επανεκλογής του, την οποία έχασε από τον Φρανσουά Ολάντ. Σε μια ξεχωριστή υπόθεση το 2021, ο 69χρονος Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος για διαφθορά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.