- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάντα με τον νικητή ο Μέρντοχ: Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Εργατικούς
H «Sun» στήριζε Συντηρητικούς τα τελευταία 14 χρόνια
Ρούπερτ Μέρντοχ: Η εφημερίδα του «Sun» υποστηρίζει τους Εργατικούς στις Βρετανικές εκλογές
Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ, υποστήριξε το Εργατικό Κόμμα, μία ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές.
«Ήρθε η ώρα για μια αλλαγή», ανέφερε η εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ σε κύριο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. «Το ανυπέρβλητο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι (Συντηρητικοί) είναι ότι - κατά τη διάρκεια 14 συχνά χαοτικών ετών - έχουν γίνει ένας διχασμένος όχλος, που ενδιαφέρεται περισσότερο να πολεμήσει τον εαυτό του παρά να διοικήσει τη χώρα». Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμη πολλές ανησυχίες για τους Εργατικούς ... Όμως, σύροντας το κόμμα του πίσω στο κέντρο της βρετανικής πολιτικής για πρώτη φορά από τότε που ο Τόνι Μπλερ ήταν στο Νο 10, ο Σερ Κιρ κέρδισε το δικαίωμα να αναλάβει τα ηνία».
Η Sun είναι μία από τις εφημερίδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι υποστηρίζει τους νικητές στις εκλογές.
Η ταμπλόιντ, μέρος της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης News Corp, φημίζεται για το γεγονός ότι το 1992 η υποστήριξή της επηρέασε 10 εκατομμύρια αναγνώστες να υποστηρίξουν τους Συντηρητικούς του Τζον Μέιτζορ σε μια απροσδόκητη εκλογική νίκη. Άλλαξε την υποστήριξή της προς τους Εργατικούς πριν ο Μπλερ οδηγήσει το κόμμα στην πρώτη από τις τρεις διαδοχικές εκλογικές νίκες το 1997.
Το 2009, η «The Sun» απομακρύνθηκε από το Εργατικό Κόμμα μετά από περισσότερο από μια δεκαετία και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον υπό τον τίτλο: «Οι Εργατικοί το έχασαν». Οι Εργατικοί έχασαν τις βουλευτικές εκλογές του 2010.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.