- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Υπό κράτηση οι Γάλλοι σκηνοθέτες Μπενουά Ζακό και Ζακ Ντουαγιόν - Ερευνώνται για σεξουαλική βία
Σειρά μηνύσεων για κακοποίηση και βιασμό ανηλίκου - Τι υποστηρίζουν


Γαλλία: Υπό κράτηση οι σκηνοθέτες Μπενουά Ζακό και Ζακ Ντουαγιόν στο πλαίσιο ερευνών για σεξουαλική βία - Ποιες κατηγορίες τους αποδίδονται.
Οι γάλλοι σκηνοθέτες Μπενουά Ζακό και Ζακ Ντουαγιόν, που κατηγορούνται από ηθοποιούς όπως η Ζυντίτ Γκοντρές για σεξουαλική βία, τέθηκαν υπό κράτηση στην Υπηρεσία προστασίας Ανηλίκων, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.
Οι δύο σκηνοθέτες, που αποκρούουν τις κατηγορίες, έφθασαν νωρίς το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Δικαστικής Αστυνομίας στο Παρίσι συνοδευόμενοι από τις συνηγόρους τους.
Ενώπιον της δικαιοσύνης ο σκηνοθέτης Μπενουά Ζακό
Ο Μπενουά Ζακό «θα τοποθετηθεί επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε η συνήγορός του καταγγέλλοντας ως «επικριτέα» την κράτησή του, ενώ σύμφωνα με την συνήγορο του Ζακ Ντουαγιόν, 36 χρόνια μετά τα γεγονότα, δεν εκπληρώνονται οι νομικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κράτησή του.
Και οι δύο δικηγόροι κατήγγειλαν παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας των πελατών τους και την επικοινωνιακή προβολή των δικαστικών διαδικασιών.
Σύμφωνα με πηγές της έρευνας, η επιβολή καθεστώτος κράτησης θα επιτρέψει την αντιπαράθεση ανάμεσα στους σκηνοθέτες και σε ορισμένες από τις μηνύτριες, ανάμεσά τους και την Ζυντίτ Γκοντρές.
Ζυντίτ Γκοντρές: Κατηγόρησε διαδοχικά τους Ζακό - Ντουαγιόν
Στις αρχές του Φεβρουαρίου, η 52χρονη ηθοποιός προκάλεσε θύελλα όταν κατηγόρησε διαδοχικά τον Μπενουά Ζακό για βιασμούς και αργότερα τον Ζακ Ντουαγιόν για σεξουαλική επίθεση και στην συνέχεια κατέθεσε μήνυση.
Η έρευνα της εισαγγελίας του Παρισιού αφορά την διάπραξη βιασμού επί ανηλίκου 15 ετών από πρόσωπο που διαθέτει εξουσία, για ενδοοικογενειακή βία και για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκου μεγαλύτερου των 15 ετών από πρόσωπο που διαθέτει εξουσία.
Ο Μπενουά Ζακό και η Ζυντίτ Γκοντρές, γεννημένη τον Μάρτιο 1972, ξεκίνησαν την σχέση τους την άνοιξη 1986. Έζησαν μαζί ανοικτά, αγόρασαν μαζί διαμέρισμα στο Παρίσι, μέχρι τον χωρισμό τους το 1992.
Η ηθοποιός έχει καταγγείλει ότι η σχέση ήταν εξουσιαστική και διεστραμμένη.
Δύο ακόμη ηθοποιοί έχουν καταθέσει μήνυση κατά του Μπενουά Ζακό: η Ζυλιά Ρουά για σεξουαλική επίθεση και η Ιζίλντ λε Μπεσκό για βιασμούς κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών και βιασμούς που διαπράχθηκαν κατά την περίοδο 1998 - 2007.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Την έπιασα από τους γοφούς για να μην γλιστρήσω», υποστηρίζει ο Γάλλος ηθοποιός
Αγνοούνταν μετά την επίθεση που δέχτηκε στη Δυτική Όχθη
Η πιο κρίσιμη στιγμή για τον ποντίφικα ήταν στις 28 Φεβρουαρίου
Μια γυναίκα τραυματίας της οποίας το φορτηγάκι περνούσε πάνω από το σημείο
«Η κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα τέθηκε αμέσως σε ισχύ», δηλώνει ο Ζελένσκι
«Με ακολούθησε και με βιντεοσκοπούσε», δήλωσε η Κάτλιν Κούπερ
Η αιματοχυσία και από τις δύο πλευρές πρέπει να σταματήσει, τονίζουν οι ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κρατείται στις διαβόητες φυλακές της Σηλυβρίας
«Κανένα σχέδιο πολέμου δεν διέρρευσε» έγραψε στο Χ η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου
Δικαστής διέταξε την προφυλάκιση φωτορεπόρτερ του AFP
Η Ρωσία θα ζητήσει να ενταθεί περαιτέρω η αμερικανική πίεση στον Ζελένσκι
Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο ακόμη μέλη της οικογένειας - Όσα ήρθαν τώρα στο φως
Το μοντέλο αγνοούνταν για οκτώ ημέρες αφού είπε στους φίλους της ότι ήταν καλεσμένη σε ένα πάρτι σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι
«Καλώ τον εισαγγελέα να δράσει για τις προσβολές κατά της μητέρας μου, της συζύγου μου, της οικογένειάς μου»
Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις μετά την προφυλάκισή του
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες
Όσα έγιναν χθες στον Λευκό Οίκο
«Η Ευρώπη πρέπει να ορθώσει ανάστημα σήμερα, αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να την αγνοήσουν αύριο»
Πρόκειται για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.