Κοσμος

Κομισιόν για Βόρεια Μακεδονία: H χρήση του συνταγματικού ονόματος έχει συμφωνηθεί

Καλεί σε σεβασμό των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Koμισιόν: Εξέφρασε την λύπη της για τη μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας - Να σεβαστούν τους όρους όλες οι πλευρές.
H χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν © EPA/Georgi Licovski

Koμισιόν: Εξέφρασε την λύπη της για τη μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας - Να σεβαστούν τους όρους όλες οι πλευρές

H χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη διεύρυνση Άνα Πισονέρο.

Σε ερώτηση για το εάν η Επιτροπή γνωρίζει ότι ορισμένοι δεν κάνουν χρήση της συνταγματικής ονομασίας και ποια είναι η αντίδρασή της, η Άνα Πισονέρο ανέφερε ότι η ΕΕ εξέφρασε την λύπη της «για τη μη χρήση από ορισμένους από τους ηγέτες της Βόρειας Μακεδονίας του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό είναι ξεκάθαρα κάτι που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών. Και είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές πρέπει να σεβαστούν τους όρους των συμφωνιών και να τις εφαρμόσουν με καλή πίστη».

«Από την πλευρά μας εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας στον πρωθυπουργό Μιτσκόσκι και τους νέους υπουργούς μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βόρεια Μακεδονία. Η ΕΕ θα συνεργαστεί στενά με τη νέα κυβέρνηση για την επίτευξη προόδου σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και την προώθηση της πορείας της Βόρειας Μακεδονίας προς την ΕΕ. Νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές», προσέθεσε.

Η εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δυναμική που υπάρχει για τη διεύρυνση προκειμένου να προχωρήσει αποφασιστικά στην πορεία της προς την ΕΕ. Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά τι έχει ξεκαθαρίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι αναμένει από τη Βόρεια Μακεδονία. Και προφανώς αυτό σχετίζεται και με τις συνταγματικές τροποποιήσεις που ουσιαστικά η Βόρεια Μακεδονία δεσμεύτηκε να κάνει για να μπορέσει να προχωρήσει στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.