Κοσμος

Έρευνα των αρχών σε Boeing και Airbus - Πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε «πλαστό» τιτάνιο

Συνεχίζουν τα προβλήματα ασφαλείας για τις εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
αεροσκαφος, αεροδρομιο
Συνεχίζουν τα προβλήματα ασφαλείας για την Boeing © Unsplash/David Lusvardi

Η Boeing και η Airbus ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει «πλαστό» τιτάνιο σε αεροπλάνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Η Boeing και η Airbus, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής εμπορικών αεροσκαφών, ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει τιτάνιο που πωλήθηκε με πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με στοιχεία από έναν προμηθευτή που προκάλεσαν έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Στο μικροσκόπιο των Αρχών Boeing και Airbus για παραποιημένα έγγραφα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ερευνά παραποιημένα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για την επαλήθευση της γνησιότητας του τιτανίου που χρησιμοποιήθηκε σε ορισμένα αεροσκάφη Boeing και Airbus, που κατασκευάστηκαν πρόσφατα.

Το τιτάνιο, ένα σημαντικό συστατικό στην αλυσίδα εφοδιασμού της αεροδιαστημικής, χρησιμοποιείται για την κατασκευή γραναζιών προσγείωσης, πτερυγίων και δίσκων στροβίλων για αεροσκάφη.

Η FAA ανέφερε σε δήλωσή της στο NBC News το πρωί της Παρασκευής ότι θα εξετάσει τους ισχυρισμούς της Spirit Aerosystems ότι οι δύο αεροπορικοί κολοσσοί χρησιμοποίησαν τιτάνιο στα αεροπλάνα τους, το οποίο συνοδευόταν από έγγραφα που πιστοποιούσαν τη γνησιότητά του, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν παραποιηθεί.

Συνεχίζουν τα προβλήματα ασφαλείας για την Boeing

Η είδηση έρχεται να προστεθεί σε μια ταραγμένη περίοδο για την Boeing, η οποία αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενων ομοσπονδιακών ερευνών για φερόμενα προβλήματα ασφαλείας. Αλλά η είδηση φέρνει επίσης τον αντίπαλό της, την Airbus, με έδρα τη Γαλλία, στον ευρύτερο έλεγχο που αντιμετωπίζει η αεροπορική βιομηχανία.

Η Spirit Aerosystems, με έδρα τη Γουιτσιτά του Κάνσας, η οποία σήμανε συναγερμό για το θέμα του τιτανίου, δήλωσε ότι ενήργησε γρήγορα για να αφαιρέσει όλο το ύποπτο τιτάνιο από την αλυσίδα εφοδιασμού.

«Πρόκειται για τιτάνιο που εισήλθε στο σύστημα εφοδιασμού μέσω εγγράφων που έχουν παραποιηθεί. Όταν αυτό εντοπίστηκε, όλα τα ύποπτα εξαρτήματα τέθηκαν σε καραντίνα και απομακρύνθηκαν από την παραγωγή της Spirit», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.