- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ ξεπέρασε για πρώτη φορά τους Συντηρητικούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση
«Είμαστε πλέον η αντιπολίτευση των Εργατικών»
Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ ξεπέρασε για πρώτη φορά σε εθνική δημοσκόπηση τους Συντηρητικούς
Οι Συντηρητικοί βρέθηκαν στην τρίτη θέση σύμφωνα με έρευνα της YouGov και συγκεκριμένα μία μονάδα πίσω από το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ με 18% έναντι 19%.
Νάιτζελ Φάρατζ: Είμαστε πλέον η αντιπολίτευση των Εργατικών
Ο Sir John Curtice, καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde, τόνισε ότι οι πρώην ψηφοφόροι των Τόρις εγκαταλείπουν το κόμμα για τη Μεταρρύθμιση.
Ο John Curtice τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας έδειχναν ότι το δεξιό κόμμα, με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής του Κλάκτον, βρίσκεται πιθανότατα 4 έως 5 μονάδες πίσω από τους Συντηρητικούς.
Οι δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας, πρόσθεσε, έδειξαν ότι τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί χάνουν έδαφος, φαινομενικά σε μεγάλο βαθμό από τη Μεταρρύθμιση και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ανακοινώθηκαν λίγα λεπτά πριν ο κ. Φάρατζ λάβει μέρος σε 7μερή προεκλογική συζήτηση στο κανάλι ITV, μεταξύ άλλων με την υπουργό των Συντηρητικών Penny Mordaunt.
Καθώς ξεκίνησε η τηλεοπτική αναμέτρηση, ο Φάρατζ δήλωσε σε εκατομμύρια τηλεθεατές ότι «είμαστε πλέον η αντιπολίτευση των Εργατικών».
Ρίσι Σουνάκ: Λευκή επιταγή στους Εργατικούς για να φορολογήσουν τους πάντες
Ο Ρίσι Σουνάκ από την Ιταλία όπου βρίσκεται για σύνοδο κορυφής της G7 είπε ότι η ψήφος υπέρ του κόμματος θα «έδινε λευκή επιταγή στους Εργατικούς».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Είμαστε μόλις στα μισά των εκλογών, οπότε εξακολουθώ να αγωνίζομαι πολύ σκληρά για κάθε ψήφο».
«Και αυτό που δείχνει αυτή η δημοσκόπηση είναι – η μόνη δημοσκόπηση που έχει σημασία είναι αυτή της 4ης Ιουλίου – αλλά αν αυτή η δημοσκόπηση επαναληφθεί στις 4 Ιουλίου, θα έδινε στους Εργατικούς λευκή επιταγή για να φορολογήσουν τους πάντες, να φορολογήσουν το σπίτι τους, τη σύνταξη τους, το αυτοκίνητο τους, την οικογένεια τους, και θα αγωνιστώ πολύ σκληρά για να διασφαλίσω ότι αυτό δεν θα συμβεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός της του Ηνωμένου Βασιλείου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατέγραψε ζωντανά την αιματηρή επίθεση και δημοσίευσε το μανιφέστο των δραστών
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.