Κοσμος

Κιρ Στάρμερ: «Είμαστε υπέρ των επιχειρήσεων και υπέρ των εργαζομένων»

Υποστηρίζει πως θα αυξήσει τα έσοδα από φόρους κατά τουλάχιστον 8 δισ, στερλίνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Keir Starmer υπόσχεται ότι θα καταργήσει τη Βουλή των Λόρδων
Ο Keir Starmer © EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT

Κιρ Στάρμερ: Θέτει τη δημιουργία πλούτου στο επίκεντρο του μανιφέστου του

Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Κιρ Στάρμερ έθεσε τη δημιουργία πλούτου στο κέντρο της απεύθυνσής του προς τους ψηφοφόρους σήμερα, δεσμευόμενος για πολιτική και οικονομική σταθερότητα ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να τροφοδοτήσουν την οικονομική μεγέθυνση.

Τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις οποίες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι οδεύει προς νίκη, ο Στάρμερ παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιό του εφόσον εκλεγεί. Είπε πως θα κυβερνήσει κατά τα πρότυπα μάλλον του πρώην ηγέτη των Εργατικών Τόνι Μπλερ παρά του προκατόχου του, του βετεράνου της αριστερής πτέρυγας Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στάρμερ: Ρήξη με το παρελθόν του κόμματος

Το μανιφέστο του αποτελεί μια καθαρή ρήξη από τη μακρόχρονη εικόνα των Εργατικών ως ενός κόμματος "φόρων και δαπανών" --αποξενώνοντας ενδεχομένως εκείνους στα αριστερά του κόμματος-- και ο Στάρμερ είπε πως θα εστιάσει στην αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων γύρω από τον σχεδιασμό και τη στέγαση ώστε να δώσει ώθηση στην ιδιωτική επένδυση.

«Είναι ένα μανιφέστο για τη δημιουργία πλούτου -- αυτή είναι η υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητά μας», δήλωσε ενώπιον ενός ακροατηρίου στο Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία.

«Η εντολή την οποία ζητάμε από τη Βρετανία σε αυτές τις εκλογές είναι για την οικονομική ανάπτυξη».

«Αυτό το αλλαγμένο Εργατικό Κόμμα έχει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη. Είμαστε υπέρ των επιχειρήσεων και υπέρ των εργαζομένων. [Είμαστε] το κόμμα της δημιουργίας πλούτου».

Είπε πως η χώρα χρειάζεται τώρα σταθερότητα, αναφερόμενος στους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ρϊσι Σούνακ που έμειναν 14 χρόνια στην εξουσία, με πολλά από αυτά να χαρακτηρίζονται από πολιτική αστάθεια καθώς η χώρα αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σταθερότητα έναντι χάους, μακροπρόθεσμος έναντι βραχυπρόθεσμου ορίζοντα, ένα τέλος στην εποχή των χειρονομιών και των τεχνασμάτων, και μια επιστροφή στη σοβαρή δουλειά της ανοικοδόμησης της χώρας μας», είπε.

Ο Στάρμερ είπε πως θα αυξήσει τα έσοδα από φόρους κατά τουλάχιστον 8 δισ, στερλίνες με τη βοήθεια της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και νέων μέτρων με στόχο τα ιδιωτικά σχολεία, εταιρίες επιχειρηματικών συμμετοχών, επιχειρήσεις ενέργειας και φυσικά πρόσωπα που έχουν καθεστώς μη μόνιμου κατοίκου για φορολογικούς σκοπούς.

Έχει πει πως το κόμμα δεν θα αυξήσει τους φόρους για τους εργαζομένους καθώς κοιτάζει να δει πώς θα αναζωογονήσει μια οικονομία που λυγίζει υπό το βάρος των φόρων σε ένα υψηλό 70ετίας επίπεδο χρέους που ισοδυναμεί με το 90% του ΑΕΠ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεαλισμός ή ιδεαλισμός; Ρήγμα στο οικολογικό κίνημα της Αυστραλίας
Ρεαλισμός ή ιδεαλισμός; Ρήγμα στο οικολογικό κίνημα της Αυστραλίας

Μια αναπάντεχη εσωτερική διαμάχη σοβεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους Αυστραλούς Πράσινους με αφορμή το νομοσχέδιο για τις βιομηχανικές εκπομπές αερίων και ενόψει της συμφωνίας με το Εργατικό κόμμα.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.