Κοσμος

«Στερήθηκα το Sky TV» είπε ο Σούνακ όταν ρωτήθηκε για τις δυσκολίες της παιδικής του ηλικίας

Ο Βρετανός που είναι πιο πλούσιος και από τον Κάρολο μίλησε για όσα στερήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρίσι Σούνακ: Αυτό που στερήθηκε στην παιδική του ηλικία
Ρίσι Σούνακ: Αυτό που στερήθηκε στην παιδική του ηλικία © Jonathan Hordle / ITV HANDOUT/ EPA

Σούνακ: Στερήθηκα το Sky TV είπε για την παιδική του ηλικία - Ο Βρετανός που είναι πιο πλούσιος και από τον Κάρολο κατηγορείται ότι δεν έχει επαφή με τα προβλήματα των πολιτών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ρωτήθηκε σε συνέντευξή του εάν βρίσκεται σε επαφή με τα βάσανα των καθημερινών ανθρώπων και η απάντησή του ήταν πως ως παιδί αναγκάστηκε να στερηθεί «πολλά πράγματα», όπως το τηλεοπτικό κανάλι Sky TV. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Σούνακ εκτιμάται ότι είναι πλουσιότερη από αυτή του βασιλιά Καρόλου.

Ο Σούνακ, γιος ενός γιατρού και μιας φαρμακοποιού, είναι ο πλουσιότερες πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας χάρη στην καριέρα του στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του, της οποίας ο πατέρας ίδρυσε την ινδική εταιρία υπηρεσιών IT Infosys.

Ρίσι Σούνακ: Αυτό που στερήθηκε στην παιδική του ηλικία

Σε συνέντευξή του στο ITV που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα, ο Σούνακ επικαλέστηκε την άρνηση των γονιών του να πληρώσουν για το συνδρομητικό κανάλι ως ένα παράδειγμα αυτών που αναγκάστηκε να «στερηθεί» διότι, όπως είπε, έπρεπε να κάνουν θυσίες για να πληρώσουν για την εκπαίδευσή του.

Κληθείς να δώσει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από κάτι που στερήθηκε ως παιδί, δήλωσε: «Υπάρχουν διάφορα πράγματα που θα ήθελα ως παιδί, αλλά δεν μπορούσα να έχω. Το γνωστό Sky TV, άρα αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν είχαμε μεγαλώνοντας».

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την προσωπική περιουσία του Σούνακ για να τον κατηγορήσει ότι δεν έχει επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βρετανία.

Σούνακ, ο πλουσιότερος πρωθυπουργός

Η περιουσία της οικογένειας του Σούνακ εκτιμάται ότι έχει καθαρή αξία άνω των 650 εκατ. λιρών (828 εκατ. δολαρίων), γεγονός που τον τοποθετεί στην 245η θέση στον κατάλογο "Rich List" για το 2024 των Sunday Times, με τους πλουσιότερους Βρετανούς, μπροστά από τον βασιλιά Κάρολο που είναι στην 258η θέση.

Νωρίτερα φέτος, οι Εργατικοί επέκριναν την απόφαση του Σούνακ να συμφωνήσει σε στοίχημα 1.000 λιρών ότι η κυβέρνηση του θα στείλει αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του κακόγουστη και λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ποσό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα άντεχαν οικονομικά να στοιχηματίσουν.

Η συνέντευξή του Σούνακ στο ITV τον έφερε την περασμένη εβδομάδα σε δύσκολη θέση καθώς αποχώρησε νωρίτερα από τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Απόβασης στη Νορμανδία ώστε να την μαγνητοσκοπήσει. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι ήταν «λάθος που δεν έμεινε περισσότερο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.