Νεκρός ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από 25χρονο στο Μανχάιμ
Θλίψη για τον θάνατο του 29χρονου
Μανχάιμ: Νεκρός αστυνομικός μετά από επίθεση με μαχαίρι - Το χρονικό και οι αντιδράσεις
Ένας 29χρονος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του μετά την επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή (31.5) από 25χρονο στο Μανχάιμ. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η εισαγγελία της Καρλσρούης, ο 29χρονος Ρουβέν Λ. απεβίωσε πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο του Μανχάιμ, όπου νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα, έπειτα από χειρουργική επέμβαση.
Ο Σουλαϊμάν Α. είχε καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα στον αστυνομικό που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, τραυματίζοντάς τον στην πλάτη και στον λαιμό. Ο δράστης είχε προηγουμένως τραυματίσει στο πρόσωπο και τον πολιτικό και γνωστό επικριτή του ισλάμ Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Κινήματος «Pax Europa» σε κεντρική πλατεία του Μανχάιμ στη Γερμανία. Ο πολιτικός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει κανονικά. Ο νεαρός Αφγανός, ο οποίος ζει στη Γερμανία από το 2014 και δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστός στις αρχές, ακινητοποιήθηκε μόνο όταν ένας από τους υπόλοιπους αστυνομικούς τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι. Νοσηλεύεται και αυτός, ενώ σε βάρος του έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τις επιθέσεις.
Ποιος είναι ο 25χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στον αστυνομικό στο Μανχάιμ
Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν, δήλωσε συγκλονισμένος από την εξέλιξη: «Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Ο πόνος μιας τόσο βαριάς απώλειας στα καλά καθούμενα είναι δύσκολο να μετρηθεί. Αυτή η πράξη καθιστά σε όλους μας απολύτως σαφείς τους ανυπολόγιστους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται καθημερινά οι αστυνομικοί», δήλωσε ο κ. Κρέτσμαν και εξέφρασε τον σεβασμό του για το προσωπικό της αστυνομίας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. «Η υπηρεσία σας στο κρατίδιό μας, στην κοινότητά μας, στην ελεύθερη δημοκρατική μας τάξη, είναι ανεκτίμητη. Ως κοινωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να σας δείχνουμε στον υψηλότερο βαθμό τον σεβασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας», πρόσθεσε.
Νωρίτερα σήμερα, πριν ακόμη γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου του αστυνομικού, περίπου 800 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία όπου συνέβη το περιστατικό την Παρασκευή και, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, καταδίκασαν τη βία και το μίσος. Το κίνητρο του δράστη παραμένει ασαφές, καθώς ο ίδιος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει κατάθεση στην αστυνομία. Όπως έγινε πάντως γνωστό από τις τοπικές αρχές, είχε φθάσει το 2014 στη Γερμανία από το Αφγανιστάν ως ανήλικος και στο μεταξύ έχει παντρευτεί, έχει αποκτήσει δύο παιδιά και είναι εγκατεστημένος με την οικογένειά του στο Χεπενχάιμ της Έσσης.
Οργή για τη δολοφονία 29χρονου αστυνομικού στο Μανχάιμ
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του αστυνομικού Ρουβέν Λ., ο οποίος την Παρασκευή δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον Σουλαϊμάν Α. σε κεντρική πλατεία του Μανχάιμ.
«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από το γεγονός ότι ο γενναίος αστυνομικός υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του μετά την τρομερή επίθεση στο Μανχάιμ. Η αφοσίωσή του στην ασφάλεια όλων μας αξίζει την υψηλότερη αναγνώριση. Σε αυτές τις πικρές ώρες η σκέψη μου βρίσκεται στην οικογένειά του και σε όλους όσοι θρηνούν», έγραψε ο κ. Σολτς στο «Χ».
Ο θάνατος του 29χρονου Ρουβέν Λ. έχει προκαλέσει θλίψη και οργή στους κόλπους της αστυνομίας. Ο επικεφαλής του Συνδικάτου της Αστυνομίας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη Ραλφ Κούστερερ τόνισε ότι η βία που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί είναι «ανελέητα βάναυση, απάνθρωπη και συχνά μοιραία». «Οι εκστρατείες κατά του μίσους και της υποκίνησης βίας συχνά ούτε καν αγγίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί σε καθημερινή βάση. Οι συζητήσεις για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης δεν φτάνουν σε ανεύθυνους δράστες, αλλά ούτε και σε θρησκευτικά φανατικούς, στους οποίους ο κόσμος των δικών μας ιδεών φαίνεται εντελώς ξένος και παράλογος», δήλωσε ο κ. Κούστερερ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.