Κοσμος

Δώδεκα τραυματίες κατά την πτήση της Qatar Airways προς το Δουβλίνο λόγω αναταράξεων

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό της Singapore Airlines

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Qatar Αirways: Δώδεκα τραυματίες κατά την πτήση προς το Δουβλίνο λόγω αναταράξεων

Δώδεκα άτομα που επέβαιναν σε πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς την Ιρλανδία τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αναταράξεων, ανακοίνωσε την Κυριακή το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η πτήση QR017, ένα Boeing 787 Dreamliner, προσγειώθηκε λίγο πριν από τη 1 μ.μ. ώρα Δουβλίνου (1200 GMT), ανέφερε το αεροδρόμιο.

Qatar Airways: Αναταράξεις κατά τη διάρκεια του φαγητού

"Κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος έγινε δεκτό από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας του αεροδρομίου και του τμήματος Πυροσβεστικής και Διάσωσης, λόγω του ότι 6 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος [συνολικά 12] στο αεροσκάφος ανέφεραν τραυματισμούς, αφού το αεροσκάφος αντιμετώπισε αναταράξεις ενώ βρισκόταν στον αέρα πάνω από την Τουρκία", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

Το ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο επιβάτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, δήλωσε ότι το περιστατικό διήρκεσε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα και συνέβη κατά τη διάρκεια της εξυπηρέτησης φαγητού και ποτών.

Η Qatar Airways δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό της Singapore Airlines

Το περιστατικό έλαβε χώρα πέντε ημέρες μετά την αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ λόγω σοβαρών αναταράξεων πτήσης της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός 73χρονου Βρετανού και την εντατική θεραπεία άλλων 20 ατόμων.

Τα αεροπορικά ατυχήματα που οφείλονται σε αναταράξεις είναι ο πιο συχνός τύπος ατυχημάτων, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ του 2021.

Από το 2009 έως το 2018, η αμερικανική υπηρεσία διαπίστωσε ότι οι αναταράξεις ευθύνονται για περισσότερο από το ένα τρίτο των αναφερόμενων αεροπορικών ατυχημάτων και τα περισσότερα είχαν ως αποτέλεσμα έναν ή περισσότερους σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά όχι ζημιές στο αεροσκάφος.