Κοσμος

Η Χαμάς εξαπέλυσε μεγάλη πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ

Είναι η πρώτη επίθεση με ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς έπειτα από επτά μήνες ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης από αέρος και εδάφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Είναι η πρώτη επίθεση με ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς έπειτα από επτά μήνες ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης από αέρος και εδάφους.
© EPA/ATEF SAFADI

Ισραήλ: Η Χαμάς εξαπέλυσε μεγάλη πυραυλική επίθεση

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, δήλωσε ότι εξαπέλυσε μια μεγάλη πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ την Κυριακή, καθώς ο ισραηλινός στρατός σήμανε σειρήνες στην κεντρική πόλη προειδοποιώντας για πιθανή εισερχόμενη ρουκέτα.

Iσραήλ: Αντίποινα για τις «σιωνιστικές σφαγές κατά αμάχων»

Σε ανακοίνωσή τους στο κανάλι Telegram την Κυριακή, οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ ανέφεραν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «σιωνιστικές σφαγές κατά αμάχων».

Η τηλεόραση της Χαμάς Al-Aqsa TV δήλωσε ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι σειρήνες των ρουκετών δεν είχαν ακουστεί στο Τελ Αβίβ τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Ο λόγος για τις σειρήνες δεν δηλώθηκε αμέσως από τον ισραηλινό στρατό.

Οι ισραηλινές ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι δεν είχαν λάβει αναφορές για θύματα.

Η επίθεση σηματοδότησε ότι η ισλαμιστική φατρία ήταν ακόμη σε θέση να εκτοξεύει ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς παρά τους περισσότερους από επτά μήνες καταστροφικής ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης από αέρος και εδάφους.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.