Κοσμος

Super Size Me: Νεκρός ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ για τα McDonalds

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε ο δημιουργός που έγινε η αιτία να αλλάξει μενού η γνωστή αλυσίδα γρήγορων γευμάτων McDonalds 

Στα 53 του πέθανε ο δημιουργός του διάσημου ντοκιμαντέρ για τα McDonalds, Super Size Me, Μόργκαν Σπέρλοκ και μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο Σπέρλοκ έγινε γνωστός το 2004 ακριβώς από αυτό το ντοκιμαντέρ, στο οποίο κατέγραφε τον εαυτό του για έναν μήνα να τρέφεται αποκλειστικά με McDonalds. To ντοκιμαντέρ του Σπέρλοκ είχε προταθεί για Όσκαρ, με τον δημιουργό του να αποκαλύπτει ότι η αποκλειστική σίτιση του με τζανκ φουντ του «έβαλε» 11 κιλά μέσα σε έναν μήνα και άρχισε να υποφέρει από προβλήματα με το ήπαρ του και κατάθλιψη.

Το ντοκιμαντέρ «Super Size Me» απέφερε 22 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, κυρίως, όμως, ήταν ο λόγος που ανάγκασε την αλυσίδα γρήγορων γευμάτων να σταματήσει από το μενού της την επιλογή Super Size, ακριβώς λόγω των αποδεδειγμένων επιπτώσεων στην υγεία των καταναλωτών.

Ο Σπέρλοκ γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1970 και ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας, ενώ είχε δημιουργήσει και το I Bet You Will, μια διαδικτυακή σειρά. Ο Κρεγκ Σπερλόκ, αδερφός του σκηνοθέτη, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου λέγοντας ότι «Ο Μόργκαν έδωσε τόσα πολλά μέσα από την τέχνη, τις ιδέες και τη γενναιοδωρία του. Ο κόσμος έχασε μια αληθινή δημιουργική ιδιοφυΐα και έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Είμαι τόσο περήφανος που συνεργάστηκα μαζί του».

Με στοιχεία από Variety