Κοσμος

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από σαρωτικό ανεμοστρόβιλο στην Αϊόβα

Η πόλη Γκρίνφιλντ ισοπεδώθηκε και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κατεστραμμένα σπίτια , δεντρα
Ο ανεμοστρόβιλος στην Αϊόβα άφησε πίσω του 5 νεκρούς © Χ/6abcWeather

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από την Αϊόβα την Τρίτη, στις κεντρικές ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές.

Deadly tornado leaves trail of destruction in small Iowa town

Η πόλη Γκρίνφιλντ των 2.000 κατοίκων καταστράφηκε από τον ανεμοστρόβιλο

Σπίτια ισοπεδώθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν από αυτόν τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη Γκρίνφιλντ, με πληθυσμό 2.000 κατοίκων.

«Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από έναν ανεμοστρόβιλο, ο οποίος έπληξε το Γκρίνφιλντ και την περιοχή της κομητείας Αντέρ», δήλωσε η αστυνομία της Αïόβας χθες, προσθέτοντας πως ο αριθμός των τραυματιών θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο, έγινε γνωστό από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Άνταμ.

Ένα νοσοκομείο υπέστη ζημιές στο Γκρίνφιλντ και ασθενείς απομακρύνθηκαν προς άλλα ιατρικά κέντρα. Περίπου 100 διασώστες άρχισαν να ψάχνουν τα συντρίμμια, ανακοίνωσε επίσης η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο αριθμός των ανεμοστρόβιλων στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες ξεπέρασε τον συνηθισμένο και 800 ανεμοστρόβιλοι έχουν καταμετρηθεί από τις αρχές του έτους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.