Κοσμος

Αρκετοί επιβάτες της πτήσης της Singapore πρέπει να κάνουν επέμβαση στην σπονδυλική στήλη

Παραμένει ασαφές τι ακριβώς προκάλεσε τις αναταράξεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πτήση Singapore: Αρκετοί επιβάτες χρειάζονται επέμβαση στη σπονδυλική στήλη

Αρκετοί από τους πιο σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους που επέβαιναν στην πτήση της Singapore Airlines η οποία υπέστη σοβαρές αναταράξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα θα χρειαστούν χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, δήλωσε την Πέμπτη νοσοκομείο της Μπανγκόκ.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Adinun Kittiratanapaibool δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σχετική με το ατύχημα της Singapore σήμερα ότι κανένας από τους 20 ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ δεν βρίσκεται σε κατάσταση που να απειλεί τη ζωή τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται έξι Βρετανοί, έξι Μαλαισιανοί, τρεις Αυστραλοί, δύο Σιγκαπουριανοί και από ένα άτομο από το Χονγκ Κονγκ, τη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.

Παραμένει ασαφές τι ακριβώς προκάλεσε τις αναταράξεις που έστειλαν το αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, σε κάθοδο 6.000 ποδών (περίπου 1.800 μέτρων) μέσα σε περίπου τρία λεπτά, μετά την οποία η πτήση εκτράπηκε προς την Ταϊλάνδη.

Σοβαρά τραυματισμένοι οι περισσότεροι επιβάτες της Singapore

Οι αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι ο Βρετανός που πέθανε πιθανόν να έπαθε καρδιακή προσβολή. Οι επιβάτες περιέγραψαν πώς το πλήρωμα της πτήσης προσπάθησε να τον επαναφέρει κάνοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για περίπου 20 λεπτά.

Μεταξύ των περίπου 41 ατόμων που είχαν παραμείνει στο νοσοκομείο Samitivej Srinakarin το πρωί της Πέμπτης, 22 είχαν βλάβες στη σπονδυλική στήλη ή στο νωτιαίο μυελό, έξι είχαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και 13 είχαν βλάβες στα οστά ή στα εσωτερικά όργανα, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Adinun. 

«Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκαεπτά χειρουργικές επεμβάσεις - εννέα επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη και οκτώ για άλλες κακώσεις», πρόσθεσε. Δεκατρείς άλλοι τραυματίες από το περιστατικό παραμένουν σε δύο άλλα παραρτήματα του νοσοκομείου.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόγνωση για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο Adinun είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς αν κάποιος μπορεί να υποστεί μόνιμη παράλυση και ότι οι γιατροί θα πρέπει να παρατηρήσουν αν η μυϊκή λειτουργία επανέρχεται μετά την επέμβαση.

Σύμφωνα με έκθεση του 2021 του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, οι αναταράξεις ευθύνονται για το 37,6% όλων των ατυχημάτων σε μεγαλύτερες εμπορικές αεροπορικές εταιρείες μεταξύ 2009 και 2018. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ένας άλλος κυβερνητικός οργανισμός των ΗΠΑ, δήλωσε ότι υπήρξαν 146 σοβαροί τραυματισμοί από αναταράξεις από το 2009 έως το 2021.

Πηγή: AP