Κοσμος

Ισπανία: Βρέθηκε και ο τέταρτος κλεμμένος πίνακας του Φράνσις Μπέικον

Ένα από τα πέντε πορτρέτα του Χοσέ Καπέλο Mπλάνκο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ισπανία: Βρέθηκε κλεμμένος πίνακας του Φράνσις Μπέικον

Η ισπανική αστυνομία ανακάλυψε έναν πίνακα του Βρετανού καλλιτέχνη Φράνσις Μπέικον αξίας 5 εκατ. ευρώ, ο οποίος είχε κλαπεί μαζί με άλλα τέσσερα έργα του το 2015.

Το έργο είναι ένα από τα πέντε πορτρέτα του Ισπανού τραπεζίτη και φίλου του ζωγράφου, Χοσέ Καπέλο Μπλάκον, συνολικής αξίας άνω των 25 εκατ. ευρώ, τα οποία εκλάπησαν από το σπίτι του στη Μαδρίτη.

Οι κλέφτες έφυγαν επίσης με ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε νομίσματα και κοσμήματα, σε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές σύγχρονης τέχνης στην Ισπανία, όπως χαρακτηρίστηκε τότε. Η αστυνομία ανακάλυψε τρεις από τους πέντε πίνακες το 2017.

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε δύο άτομα ύποπτα για συμμετοχή στην κλοπή και ότι βρήκε ένα από τα κλεμμένα έργα σε ένα ακίνητο στη Μαδρίτη. Η αστυνομία έχει συλλάβει 16 άτομα ύποπτα για την κλοπή από το 2015, συμπεριλαμβανομένου του ατόμου που πιστεύεται ότι διέταξε τη ληστεία και εκείνων που την πραγματοποίησαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του υπόλοιπου έργου και τη σύλληψη όσων το έχουν στην κατοχή τους, με επίκεντρο τους Ισπανούς υπηκόους με διασυνδέσεις με οργανωμένες ομάδες από την ανατολική Ευρώπη», αναφέρεται.

Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα άτομα που εμπλέκονται στη ληστεία ή τον τρόπο με τον οποίο εντοπίστηκαν.

Ο Μπέικον θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του 20ού αιώνα, με ορισμένα έργα του να επιτυγχάνουν ποσά ρεκόρ σε δημοπρασίες.

Πηγή: Guardian