Κοσμος

Η Κέιτ Μπλάνσετ στη Λωρίδα της Γάζας

Δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί σε οποιοδήποτε κράτος κυβερνάται από ισλαμιστές. Θα ζει και θα εργάζεται σε χώρες της Δύσης στις οποίες θα είναι ελεύθερη να διαφημίζει τις «ευαισθησίες» της.

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κέιτ Μπλάνσετ στη Λωρίδα της Γάζας
© EPA/ANDRE PAIN

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την εμφάνιση της Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες με φόρεμα που παρέπεμπε στη σημαία της Παλαιστίνης

Μην ανησυχείτε. Η Κέιτ Μπλάνσετ μάλλον δεν πρόκειται να βρεθεί στη Λωρίδα της Γάζας κι αν βρεθεί θα είναι στο πλαίσιο κάποιας διαφήμισης της ευαισθησίας της υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες της οποίας είναι πρέσβειρα καλής θέλησης (άλλωστε τα χαλάσματα είναι το καλύτερο ντεκόρ στις διαφημίσεις ευαισθησίας). Η Κέιτ Μπλάνσετ ζει και εργάζεται στη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να εργάζεται όπου θέλει, να ντύνεται όπως θέλει και να υποστηρίζει όπως θέλει όποιον θέλει.

Παραδείγματος χάριν χθες, στο κόκκινο χαλί των Καννών, χρησιμοποίησε τον συνδυασμό των χρωμάτων του (πανάκριβου υποθέτω) φορέματός της με το χρώμα του χαλιού προκειμένου να δηλώσει την υποστήριξή της στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας, δηλαδή μιας περιοχής η οποίο κυβερνάται από ισλαμιστές. Δηλαδή μια περιοχή στην οποία η Κέιτ Μπλάνσετ δεν θα μπορούσε ποτέ να εμφανιστεί με ένα τέτοιο φόρεμα (ή οποιοδήποτε άλλο αφήνει ακάλυπτο το δέρμα της) και θα γλίτωνε τα λεφτά που δίνει στον κομμωτή της αφού θα ήταν υποχρεωμένη να κρύβει την κόμη της για να μη σκανδαλίσει τους άνδρες οι οποίοι μπορεί να προσπαθούσαν να τη βιάσουν – πράγμα που δεν αποκλείεται να την οδηγούσε σε κάποιον δικαστή που θα την καταδίκαζε για τη σκανδαλιστική της συμπεριφορά. Όσο για την υπεράσπιση οποιουδήποτε ανθρώπου δεν στήριζε την κυβέρνηση ή τη διαμαρτυρία εναντίον οποιασδήποτε αντικυβερνητικής θέσης; Αυτή είναι βέβαιο ότι θα την οδηγούσε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι ασφαλής όσο αντιδυτική κι αν γίνει, αρκεί φυσικά να μη γίνει τόσο αντιδυτική ώστε να πάρει των ομματιών της και να ζήσει κάπου που κάνουν κουμάντο οι ισλαμιστές

Αλλά η Κέιτ Μπλάνσετ δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί σε οποιοδήποτε κράτος κυβερνάται από ισλαμιστές. Θα ζει και θα εργάζεται σε χώρες της Δύσης στις οποίες θα είναι ελεύθερη ακόμα και να υποστηρίξει όσους θέλουν τον αφανισμό της Δύσης. Θα είναι ελεύθερη να διαφημίζει τις «ευαισθησίες» της βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην αντιδυτική εκστρατεία των δικτατοριών της Ανατολής. Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι ασφαλής όσο αντιδυτική κι αν γίνει, αρκεί φυσικά να μη γίνει τόσο αντιδυτική ώστε να πάρει των ομματιών της και να ζήσει κάπου που κάνουν κουμάντο οι ισλαμιστές (αλλά η Κέιτ η Μπλάνσετ δεν είναι κάνα κορόιδο).

«Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με μια διαμαρτυρία για έναν πόλεμο;» θα αναρωτηθεί κάποιος. Η απορία του θα ήταν εύλογη αν ο πόλεμος είχε ξεκινήσει πριν λίγο καιρό. Ή αν η σταρ του Χόλιγουντ είχε εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες από την επίθεση των Παλαιστινίων στο Ισραήλ (η Χαμάς δεν είναι απλώς μια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση με κρησφύγετα στη Λωρίδα της Γάζας, είναι η κυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας) με ένα φόρεμα που με κάποιον τρόπο θα σχημάτιζε την ισραηλινή σημαία, αν σχημάτιζε το σήμα της ειρήνης, αν είχε μαζί παλαιστινιακή και ισραηλινή σημαία, αν την έπεφτε και στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στην κυβέρνηση της Χαμάς... αν έκανε, βρε παιδί μου, κάτι που να έδειχνε ότι θέλει ειρήνη κι όχι παλαιστινιακό κράτος «από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα», τότε θα ήταν φανερό ότι η ευαισθησία της αφορά γενικώς τον πόλεμο και τη βία και ότι δεν είναι απλώς μια αντιδυτική στάση που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Χαμάς και ψάχνει ευκαιρίες να εκδηλωθεί καλυμμένη με τον μανδύα της ανθρωπιστικής ευαισθησίας. Αλλά όταν μεγαλουργείς στην υποκριτική, γιατί να κάνεις κάτι άλλο; Και μπράβο σου.  

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.