Κοσμος

Δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο έπεφταν από τον ουρανό στην Ινδία - Σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αεροπλάνο

Αντιδράσεις ακτιβιστών για την προστασία της άγριας ζωής μετά το περιστατικό στο Μουμπάι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ινδία: Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αεροπλάνο - Αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων - Τα στατιστικά στοιχεία που προκαλούν ανησυχία.
Επιβατικό αεροσκάφος προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων φλαμίνγκο στην Ινδία © Unsplash+/Getty Images

Ινδία: Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αεροπλάνο - Αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων - Τα στατιστικά στοιχεία που προκαλούν ανησυχία.

Επιβατικό αεροσκάφος προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων φλαμίνγκο χθες, Δευτέρα, το βράδυ καθώς προσέγγιζε το Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ίνδιας, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια, όπως μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης και κατήγγειλαν ακτιβιστές για την προστασία της άγριας ζωής.

Ινδία: Δεκάδες νεκρά ροζ φλαμίνγκο

Τουλάχιστον 36 από τα μεγάλα μεταναστευτικά πτηνά σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hindustan Times, αλλά ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, όπως εκτιμούν ακτιβιστές για την προστασία της φύσης.

«Η κοινότητα ήταν σπαρμένη με μέλη από νεκρά πτηνά», δήλωσε ο Μπ.Ν.Κουμάρ, από την περιβαλλοντική οργάνωση NatConnect Foundation, στην εφημερίδα Times of India. «Σπασμένα φτερά, ράμφη και πόδια ήταν διασκορπισμένα σε μεγάλη έκταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Παουάν Σάρμα, από την ένωση για την προστασία της άγριας ζωής Resqink (RAWW), που εδρεύει στο Μουμπάι, η οργάνωσή του έλαβε πολλές κλήσεις χθες βράδυ για νεκρά φλαμίνγκο που έπεφταν από τον ουρανό.

«Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός φλαμίνγκο χτυπήθηκε έτσι», δήλωσε ο Σάρμα στο Γαλλικό Πρακτορείο, λέγοντας ότι είναι ασυνήθιστο να συμβαίνει αυτό σε ένα και μόνο περιστατικό.

Πάνω από 600 συγκρούσεις αεροσκαφών με πτηνά

Το αεροδρόμιο του Μουμπάι κατέγραψε πάνω από 600 συγκρούσεις αεροσκαφών με πτηνά από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης.

Οι υγροβιότοποι που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής του Μπουμπάι φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ροζ φλαμίνγκο από τον Δεκέμβριο και για μερικούς μήνες.

«Τα επιδημητικά και τα αποδημητικά πουλιά απειλούνται από τις πτήσεις που διασχίζουν τέτοιους σημαντικούς οικοτόπους», δήλωσε ο Σάρμα, «είναι άρα σημαντικό να αξιολογήσουμε αυτό το περιστατικό και να εργαστούμε για μέτρα μετριασμού, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.