Κοσμος

Ο Ρέι Ντάλιο βλέπει 40% κίνδυνο εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ

Ποιον θα ήθελε για πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρέι Ντάλιο
Ρέι Ντάλιο © EPA/ JOSE SENA GOULAO

Ρέι Ντάλιο: 40% οι πιθανότητες εμφυλίου στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ βρίσκονται «στο χείλος» ενός εμφυλίου πολέμου ενώ υπάρχει 35-40% πιθανότητα να ξεσπάσει μια εσωτερική σύγκρουση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του hedge fund στον πλανήτη, Ρέι Ντάλιο.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Ντάλιο εξήγησε ότι αυτός ο εμφύλιος μπορεί να μην είναι απαραίτητα ένας πόλεμος στον οποίο οι άνθρωποι «θα αρπάζουν τα όπλα και αρχίζουν να πυροβολούν», αλλά πιστεύει πως θα σηματοδοτήσει μια διάσπαση των ΗΠΑ, «είτε αυτή είναι βίαιη είτε όχι».

«Είμαστε στο χείλος του γκρεμού» ανέφερε ο επενδυτής που ίδρυσε το hedge fund Bridgewater το 1975, τονίζοντας πως «μπορεί να δούμε ανθρώπους να αρχίζουν να μετακινούνται σε πολιτείες που ευθυγραμμίζονται με τις πολιτικές τους απόψεις και δεν ακολουθούν τις αποφάσεις των ομοσπονδιακών αρχών της αντίθετης πολιτικής ιδεολογίας». Ο δισεκατομμυριούχος ωστόσο, αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας βίαιης σύγκρουσης, καθώς όπως είπε «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα περάσουμε σε πολύ πιο ταραχώδεις εποχές».

Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates τόνισε ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα είναι οι πιο σημαντικές που έχει βιώσει καθώς θα καθορίσουν εάν υπαρξιακοί κίνδυνοι όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική αλλαγή, θα καταστούν ανεξέλεγκτοι. Υποστήριξε ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2024, θα είναι μια δοκιμασία για τη δημοκρατία. «Θα υπάρξει αποδοχή των κανόνων και μία ικανότητα για συνεργασία σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες;» αναρωτήθηκε.

Ο Ντάλιο αρνήθηκε να υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο, αλλά αποκάλυψε ότι πρόσφατα παρακολούθησε μια συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ.

«Είδα πώς έφερε κοντά ανθρώπους όλων των ειδών - και πολλών εθνικοτήτων», εξήγησε. «Το λέω αυτό εν μέρει ως αστείο, αλλά αν έβαζε υποψηφιότητα για πρόεδρος και άκουγε σπουδαίους συμβούλους, θα σκεφτόμουν να την υποστηρίξω».

Με πληροφορίες από Financial Times

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.