Κοσμος

Έφηβος που απήχθη πριν από 26 χρόνια βρέθηκε στο υπόγειο του γείτονα του

Μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι του στην Αλγερία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλγερία: Ελεύθερος έφηβος που είχε απαχθεί 26 χρόνια μετά - Βρισκόταν στο υπόγειο γείτονά του 

O Omar Bin Omran είχε εξαφανιστεί το 1998 σε ηλικία 17 ετών και όπως αποδείχθηκε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, 26 χρόνια μετά, είχε πέσει θύμα απαγωγής. Ο 45χρονος σήμερα άνδρας βρέθηκε στο υπόγειο του φερόμενου απαγωγέα του, σχεδόν 100 μέτρα από το σπίτι της οικογένειάς του στην Αλγερία.

Αλγερία: Ελεύθερος 26 χρόνια μετά έφηβος που είχε απαχθεί 

Ο Omar βρέθηκε σε υπόγειο, κάτω από πάτωμα καλυμμένο με σανό, όπως μπορεί να δει κάποιος και στα βίντεο από την επιχείρηση απελευθέρωσής του που βρήκαν το φως της δημοσιότητας. Ο φερόμενος απαγωγέας του, ένας άνδρας 61 ετών, ζούσε μόνος τους. Οι ερευνητές φέρονται να ενημερώθηκαν από την οικογένεια του θύματος αφού ο αδερφός του υπόπτου υπέδειξε ότι ο αδελφός του εμπλέκεται στην απαγωγή σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα δύο αδέλφια τσακώνονταν για την κληρονομιά.

Στη συνέχεια, η Εθνική Χωροφυλακή άνοιξε ξανά την έρευνα και ερεύνησε το σπίτι του άνδρα μέχρι που ανακάλυψαν μια καταπακτή κρυμμένη κάτω από το σανό στο πάτωμα. Ο Omar βρισκόταν πίσω από την πόρτα. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου ειδικοί να διαπιστώσουν τη σωματική, αλλά και ψυχολογική του υγεία. 

Ο φερόμενος απαγωγέας έχει επίσης κατηγορηθεί ότι σκότωσε τον σκύλο του, την ίδια χρονιά που χάθηκε ο Omar Bin Omran. Ο σκύλος παρέμενε γύρω από το σπίτι του υπόπτου για έναν ολόκληρο μήνα μετά την εξαφάνιση του Ομάρ. Λίγο αργότερα, το σώμα του σκύλου βρέθηκε μπροστά από το σπίτι της οικογένειας του Omar και πιστεύεται ότι ο απαγωγέας το είχε δηλητηριαστεί.

Η μητέρα του πάντα πίστευε ότι είναι ζωντανός, αλλά δεν πρόλαβε να τον δει ξανά

Η μητέρα του Omar, η οποία τον αναζητούσε, δεν πρόλαβε να δει ότι το παιδί της είναι ζωντανό, πέθανε το 2013. Ωστόσο, πάντα πίστευε ότι είναι ζωντανός. Άλλα μέλη της οικογένειας Omran πίστευαν ότι o 17χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000.

Η τελευταία επιθυμία της γυναίκας προς τα υπόλοιπα παιδιά της ήταν: «Σας παρακαλώ, μην σταματήσετε να ψάχνετε για τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμα ζωντανός». Το θύμα φέρεται να είπε στα μέλη της οικογένειας ότι μερικές φορές τους έβλεπε να περνούν από ένα παράθυρο στο σπίτι του απαγωγέα του, αλλά δεν μπορούσε να τους μιλήσει ή να τους φωνάξει. 

Με πληροφορίες από New York Post