Κοσμος

Η βελγική τηλεόραση διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ στη Eurovision για να δείξει αντιπολεμικό μήνυμα

Το μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Eurovision 2024 - Βέλγιο:Το VRT διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ για τη μετάδοση αντιπολεμικού μηνύματος

Kατά την εμφάνιση του Ισραήλ στον Β' ημιτελικό στη σκηνή της Eurovision χθες (9.05), ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, του Βελγίου, VRT, διέκοψε τη μετάδοση και στους δέκτες των τηλεθεατών εμφανίστηκε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που καλούσε για την κατάπαυση του πυρός.

Στο μήνυμα που εμφανίστηκε αναφερόταν: «Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ. 

Παρακολουθούμε με τρόμο τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή εδώ και μήνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Κράτος του Ισραήλ πραγματοποιεί μια γενοκτονία και γι’ αυτό είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι υπάρχει Ισραηλινή συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το να μην κάνεις τίποτα, απλώς να παρακολουθείς, δεν είναι πλέον επιλογή.

Δυστυχώς, η EBU κατέστησε δυνατή την είσοδο του Ισραήλ και γι’ αυτό αποφασίσαμε να διακόψουμε τη μετάδοση. Ελπίζουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις μάχες και τις δολοφονίες, να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές και τον Τύπο να εισέλθουν και να καθίσουν για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.»

Eurovision: Η έκκληση του Mustii για ειρήνη

Και ο Mustii, ο εκπρόσωπος του Βελγίου στη φετινή Eurovision δεν έμεινε αμέτοχος και έστειλε το δικό του αντιπολεμικό μήνυμα, καθώς κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στον Β’ Ημιτελικό αποκαλύφθηκε το τατουάζ «PEACE» στο μπράτσο του με το οποίο έκανε έκκληση για ειρήνη.

Η έκκληση του Mustii για ειρήνη © Ida Marie Odgaard/ EPA