Κοσμος

Λιντσάρισαν μέχρι θανάτου 3 κατηγορούμενους για απαγωγή στη Βολιβία

Πλήθος κατέλαβε αστυνομικό τμήμα - Σκότωσαν στο ξύλο τους δύο, έκαψαν ζωντανό τον τρίτο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βολιβία: Πλήθος λιντσάρει τρεις φερόμενους ως απαγωγείς ζευγαριού - Οι δύο ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου και ο τρίτος κάηκε ζωντανός - Σκληρές εικόνες.
Τρεις άνδρες που κατηγορήθηκαν για απαγωγή ζευγαριού λιντσαρίστηκαν στη Βολιβία © EPA/Juan Carlos Torrejon

Βολιβία: Πλήθος λιντσάρει τρεις φερόμενους ως απαγωγείς ζευγαριού - Οι δύο ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου και ο τρίτος κάηκε ζωντανός - Σκληρές εικόνες.

Τρεις άνδρες που κατηγορήθηκαν για απαγωγή ζευγαριού λιντσαρίστηκαν χθες Τετάρτη στη Βολιβία από πλήθος που εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φρέντι Μεδινασέλι, επικεφαλής της ειδικής δύναμης καταπολέμησης του εγκλήματος, κάτοικοι της πόλης Ιβιργαρσάμα, στην επαρχία Τσαπάρε (κεντρικά), αρχικά καταδίωξαν και σταμάτησαν δυο οχήματα με τέσσερις φερόμενους ως κακοποιούς που κρατούσαν ανδρόγυνο με τα χέρια δεμένα.

Βολιβία: Πλήθος λίντσαρε τρεις φερόμενους ως απαγωγείς

Οι κάτοικοι παρέδωσαν τους τέσσερις φερόμενους ως απαγωγείς στην αστυνομία. Όμως, αργότερα, πλήθος κατέλαβε εξ εφόδου αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τους υπόπτους και τους οδήγησε σε πλατεία όπου σκότωσε τους τρεις. Ο τέταρτος, χάρη στη σύγχυση και το χάος επικρατούσε, κατάφερε να διαφύγει.

Το γραφείο του Μεσολαβητή, ανεξάρτητης αρχής ανάλογης του Συνηγόρου του Πολίτη στην Κοτσαμπάμπα, πρωτεύουσα της Τσαπάρε, επιβεβαίωσε πως «τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

Σκληρά πλάνα του λιντσαρίσματος στα social media

Εξαιρετικά βίαια πλάνα του λιντσαρίσματος μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου και ο τρίτος κάηκε ζωντανός.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τα αίτια των τριών θανάτων.

Η τροπική επαρχία Τσαπάρε μετατρέπεται συχνά σε θέατρο δολοφονιών και απαγωγών που συνδέονται με τη διακίνηση κοκαΐνης.

Η Βολιβία είναι η χώρα που κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως στην παραγωγή του συγκεκριμένου ναρκωτικού, πίσω από την Κολομβία και το Περού, σύμφωνα με δεδομένα του ΟΗΕ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.