Κοσμος

WSJ: Τελεσίγραφο μιας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, αλλιώς εισβάλλει στη Ράφα

Τι αναφέρουν οι αξιωματούχοι στην Wall Street Journal

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ισραήλ-Χαμάς: Τελεσίγραφο μιας εβδομάδας για εκεχειρία - Τι αναφέρουν οι αξιωματούχοι στην Wall Street Journal

Προθεσμία μιας εβδομάδας για εκεχειρία έχει δώσει το Ισραήλ στη Χαμάς για να δεχτεί συμφωνία για τους ομήρους, αλλιώς θα εξαπολύσει την επίθεση που έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό στη Ράφα, δήλωσαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Η παλαιστινιακή οργάνωση καθυστερεί να απαντήσει στο Ισραήλ ευελπιστώντας πως θα πετύχει καλύτερους όρους, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση από πλευράς Νετανιάχου.

Τι αναφέρουν οι αξιωματούχοι στην Wall Street Journal

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η Αίγυπτος συνεργάστηκε με το Ισραήλ για μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός την οποία παρουσίασε στη Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η πολιτική ηγεσία της Χαμάς αναμενόταν να διαβουλευτεί με τη στρατιωτική της πτέρυγα στη Γάζα και να επανέλθει με τις δικές της θέσεις. Ωστόσο, ο Γιαχία Σινουάρ, ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης στη Γάζα, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται σε τούνελ στον θύλακα και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, δεν έχει ανταποκριθεί, είπαν οι αξιωματούχοι.

Μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στη Γάζα και θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα στις επιχειρήσεις αρωγής σε όλον τον θύλακα, προειδοποίησε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), την ίδια ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωνε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που ετοιμάζει, για την περίπτωση αυτήν.

Πηγή: ERT, WSJ