Κοσμος

Το «τέρας στη ντουλάπα» ενός παιδιού ήταν στην πραγματικότητα 50.000 μέλισσες μέσα στον τοίχο

Οικογένεια στη Βόρεια Καρολίνα ανακάλυψε την «τρομακτική» γιγαντιαία αποικία - Δείτε βίντεο

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βόρεια Καρολίνα: Οικογένεια ανακάλυψε αποικία 50.000 μελισσών στον τοίχο του σπιτιού - Το κοριτσάκι παραπονιόταν για «τέρας» στο δωμάτιό του.

Ένα μικρό κοριτσάκι είπε στη μαμά του ότι υπήρχαν «τέρατα» στην ντουλάπα της. Αλλά στην πραγματικότητα, υπήρχαν περισσότερες από 50.000 μέλισσες εκεί.

50.000 μέλισσες έφτιαξαν φωλιά σε τοίχο σπιτιού

Μια μητέρα τριών παιδιών κάτω των τεσσάρων ετών αντιμετώπισε μια «τρομακτική» έκπληξη, όταν εκείνη και ο σύζυγός της αποφάσισαν να ερευνήσουν γιατί μια χούφτα μέλισσες πέταξαν στη σοφίτα του σπιτιού του ζευγαριού στη Βόρεια Καρολίνα.

Μετά την επίσκεψη μιας εταιρείας ελέγχου παρασίτων και αρκετών μελισσοκόμων, μια θερμική κάμερα αποκάλυψε τελικά πού είχαν πάει οι μέλισσες: Σε μια τεράστια κυψέλη που είχαν φτιάξει μέσα στον τοίχο του δωματίου της κόρης της, όπου το κοριτσάκι ήταν πεπεισμένο ότι είχε ακούσει ένα τέρας να καραδοκεί.

Για περίπου οκτώ μήνες, ένα σμήνος απειλούμενων μελισσών έφτιαχνε μια κυψέλη μέσα στον τοίχο του δωματίου της κόρης της.

Ο μελισσοκόμος «δεν είχε ακόμη φορέσει τα μελισσοκομικά του εργαλεία, αλλά πήρε ένα σφυρί και χτύπησε στον τοίχο», αφηγείται η Άσλεϊ Κλας. «Οι μέλισσες ξεχύθηκαν σαν σε ταινία τρόμου».

«Υπήρχαν ορδές από μέλισσες και ο τοίχος στο σημείο όπου χτύπησε έτρεχε μέλι. Φαινόταν πραγματικά περίεργο».

Αφαιρέθηκε κηρήθρα βάρους άνω των 45 κιλών

Οι μελισσοκόμοι τελικά αφαίρεσαν δεκάδες χιλιάδες μέλισσες μετά από πολλές απόπειρες, καθώς και μια κηρήθρα που ζύγιζε πάνω από 45 κιλά.

Οι μέλισσες μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο μελισσών. Η Άσλεϊ Κλας κατέγραψε για πρώτη φορά την εμπειρία στο TikTok, όπου η ιστορία της έγινε viral και τράβηξε την προσοχή των ειδησεογραφικών μέσων.

Εκτός από τις εργασίες για την απομάκρυνση των μελισσών, θα γίνουν και επισκευές στο σπίτι της οικογένειας, καθώς οι μέλισσες και το τρεχούμενο μέλι τους προκάλεσαν ζημιές αξίας περίπου 20.000 δολαρίων στα ηλεκτρικά καλώδια, τις οποίες δεν θα καλύψει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της κατοικίας.

(Με πληροφορίες του Guardian)