Κοσμος

Ο «Ρος» στέλνει δυνατό μήνυμα κατά του πανεπιστημιακού αντισημιτισμού: «Η σιωπή είναι συνενοχή»

O David Schwimmer πόσταρε ένα χαρακτηριστικό βίντεο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

David Schwimmer: Μήνυμα κατά του πανεπιστημιακού αντισημιτισμού

Ο David Schwimmer χρησιμοποίησε το Instagram για να καταγγείλει την κατάσταση στα αμερικανικά campus την περασμένη εβδομάδα. Ο άλλοτε σταρ των «Friends» δημοσίευσε ένα καταδικαστικό βίντεο που παρουσιάζει τη βία, το μίσος και την οργή που απορρέει από τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων τις τελευταίες ημέρες.

Ακατέργαστο υλικό. Αναμφισβήτητες μαρτυρίες. Το βίντεο φέρνει τα αποδεικτικά στοιχεία. «Hamas we love you», φωνάζουν οι διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια σε ένα από τα πιο ανατριχιαστικά μηνύματα στο βίντεο. Υπάρχουν επίσης φιλοπαλαιστινιακοί διαδηλωτές που επιτίθενται βίαια σε ανθρώπους στην πανεπιστημιούπολη.

Ο Schwimmer το μοιράστηκε με τους 8,2 εκατομμύρια ακολούθους του μαζί με αυτή την δυνατή δήλωση: «Οι Εβραίοι φοιτητές σε όλη την Αμερική βιώνουν τις χειρότερες επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της ασφάλειάς τους σε όλη μου τη ζωή.
Ενώ κάποιες από τις διαμαρτυρίες είναι ειρηνικές, η ατμόσφαιρα είναι μια ατμόσφαιρα διάχυτης παρενόχλησης, εκφοβισμού, διαχωρισμού, ρητορικής μίσους, απειλών και πράξεων πραγματικής βίας. Αν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη μειονοτική ομάδα, η αντίδραση θα ήταν άμεση οργή και δράση. Και όμως αυτός ο αντισημιτισμός μεγαλώνει, εξαπλώνεται από το γυμνάσιο στο λύκειο σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα... Παρακαλώ δείξτε την υποστήριξή σας στους Εβραίους γείτονες, φίλους και συναδέλφους σας.
Η σιωπή είναι συνενοχή.»

Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia και εξαπλώθηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις ανά τη χώρα. Συνιστούν σοβαρή πρόκληση στη διοίκηση των αμερικανικών πανεπιστημίων που προσπαθεί να εξισορροπήσει τη δέσμευση των ιδρυμάτων για ελεύθερη έκφραση με τα παράπονα ότι οι διαδηλώσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια.

View this post on Instagram

A post shared by David Schwimmer (@_schwim_)