Κοσμος

Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος

H επίσημη ανακοίνωση του Μπάκινγχαμ μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την υγεία του να επιδεινώνεται

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κάρολος: Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του - H επίσημη ανακοίνωση του Μπάκινγχαμ μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την υγεία του να επιδεινώνεται

Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος όπως έγινε γνωστό σήμρα (26.04), καθώς ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία για καρκίνου.

Ο Βρετανός μονάρχης είχε αποκαλύψει τον Φεβρουάριο ότι πάσχει από καρκίνο, χωρίς να αναφέρει ποιον τύπο, και ότι λαμβάνει εξωνοσοκομειακή περίθαλψη. Για τον λόγο αυτό ανέστειλε τα δημόσια καθήκοντά του, αλλά συνέχιζε να εργάζεται από το γραφείο του. Μόλις έντεκα εβδομάδες μετά την ανακοίνωση τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προχώρησαν σε αυτή την «εσπευσμένη» δήλωση μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την υγεία του να επιδεινώνεται.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι «η ιατρική ομάδα της Αυτού Μεγαλειότητας είναι πολύ ενθαρρυμένη από την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής και παραμένει θετική για τη συνεχή ανάρρωση του Βασιλιά.

» Το θεραπευτικό πρόγραμμα της Αυτού Μεγαλειότητας θα συνεχιστεί, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο βασιλιάς να είναι πλέον σε θέση να αναλάβει εκ νέου μια σειρά από δημόσια καθήκοντα».

Η νέα φωτογραφία Καρόλου και Καμίλας για την επέτειο του γάμου τους

Μάλιστα το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του βασιλιά και της βασίλισσας, η οποία τραβήχτηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 10 Απριλίου, την επομένη της 19ης επετείου του γάμου τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ο μονάρχης και η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε κέντρο θεραπείας καρκίνου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Macmillan Cancer Centre, στο Λονδίνο, την επόμενη Τρίτη, όπου θα συναντήσουν γιατρούς και ασθενείς. Αυτή η επίσκεψη θα είναι η πρώτη σε μια σειρά υποχρεώσεων που θα αναλάβει η Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε από το παλάτι ότι ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα φιλοξενήσουν τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο.

«Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από την στέψη τον περασμένο Μάιο, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις πολλές ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Αυτοκράτορας και η Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας δέχτηκαν την πρόσκληση για την κρατική επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη Ιουνίου 2024 στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο Βασιλιάς έχει επισκεφτεί την Ιαπωνία πέντε φορές ως Πρίγκιπας της Ουαλίας.