- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσικό συμβούλιο θα ελέγχει τη νομιμότητα των βιβλίων που κυκλοφορούν
Ξεκίνησαν έλεγχοι για παραβίαση νόμου περί ΛΟΑΤΚΙ+ «προπαγάνδας»
Ρωσία: Συμβούλιο εμπειρογνωμόνων θα ελέγχει τη νομιμότητα του περιεχόμενου των βιβλίων που κυκλοφορούν
Στη Ρωσία δημιουργήθηκε ένα κέντρο εμπειρογνωμόνων, το οποίο θα αποφασίζει αν το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται στη χώρα ανταποκρίνεται στην κειμένη νομοθεσία.
Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνεται σύσταση προς τους εκδότες βιβλία να αποσύρονται από την κυκλοφορία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Vedomosti.
Στο στόχαστρο η ΛΟΑΤΚΙ+ «προπαγάνδα»
Στη σύνθεση του κέντρου εμπειρογνωμόνων συμμετέχουν εκπρόσωποι της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής ελέγχου τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor), της Ρωσικής Εταιρείας Ιστορίας, της Ρωσικής Στρατιωτικο-Ιστορικής Εταιρείας, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Πνευματικής Διοίκησης Μουσουλμάνων Ρωσίας, της Ομοσπονδίας Εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας, της Ένωσης Νομικών της Ρωσίας, της Ρωσικής Ακαδημίας Παιδείας, του Ινστιτούτου Λογοτεχνίας Γκόρκι και άλλων ιδρυμάτων.
Μεταξύ άλλων στις αρμοδιότητες του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων είναι να εντοπίζει τις παραβιάσεις των νόμων περί «προπαγάνδας» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλα τα βιβλία, εκτός από τα βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου, βιβλία ρυθμιστικού περιεχομένου και βιβλία που αφορούν επίσημες εκδόσεις.
Την τελική απόφαση για την απόσυρση των βιβλίων από την κυκλοφορία την λαμβάνει ο εκδότης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου.
Ξεκίνησε η απόσυρση βιβλίων
Με τη σύσταση του εν λόγω συμβουλίου, ο εκδοτικός οίκος ACT σταμάτησε τις πωλήσεις των μυθιστορημάτων του Βλαντίμιρ Σορόκιν «Η Κληρονομιά», του Μάικλ Κάνινγκχαμ «Ένα σπίτι στο τέλος του κόσμου» και του Τζέιμς Μπόλντουιν «Το δωμάτιο του Τζοβάνι».
Στα έργα αυτά, όπως αναφέρθηκε, τα μέλη του συμβουλίου εντόπισαν «πληροφορίες, η διάδοση των οποίων απαγορεύεται σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Ποιες είναι αυτές οι πληροφορίες δεν διευκρινίσθηκε.
Μεταξύ άλλων ο εκδοτικός οίκος ACT αποφάσισε να αποσύρει από την κυκλοφορία τα μυθιστορήματα «Λίγη ζωή» της Χάνια Γιαναγκιχάρα και το «τραγούδι του Αχιλλέα» της Μάντλιν Μίλερ.
Την σχετική επιστολή του εκδοτικού οίκου δημοσίευσε ο βιβλιοκριτικός Μαξίμ Μαμλίγκα, ενώ ένας παράγοντας των εκδοτικών οίκων επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του εγγράφου στον ιστότοπο Mediazona.
Ο εκδοτικός οίκος βρήκε στα βιβλία των αμερικανίδων συγγραφέων ενδείξεις «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων». «Ο διανομέας φέρει ο ίδιος την ευθύνη ανάληψης κινδύνων που συνδέονται με τη συνέχιση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διανομή αυτών των βιβλίων», αναφέρεται στην επιστολή του εκδοτικού οίκου ACT.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.