Κοσμος

Η αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία θα βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο, δηλώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Εκκρεμεί η έγκριση από την Γερουσία, η οποία θεωρείται βέβαιη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποστηρικτές της Ουκρανίας κυματίζουν τις σημαίες των ΗΠΑ και της Ουκρανίας έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Υποστηρικτές της Ουκρανίας έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ αφού η Βουλή ενέκρινε πακέτο βοήθειας προς τη χώρα © ΕΡΑ/JIM LO SCALZO

Η έγκριση της νέας αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο», δηλώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ   

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή για νέα στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

BREAKING: Crucial $60.8bn Ukraine aid package approved by US House of Representatives

«Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», τόνισε η Ζαχάροβα στο Telegram.

«Για την Ταϊβάν, αυτό είναι μια ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Για το Ισραήλ, είναι μια πορεία ολοταχώς προς την κλιμάκωση και μια άνευ προηγουμένου αύξηση της έντασης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Οι καρδιές των υποστηρικτών της Ουκρανίας «χτυπούν σαν μια» δηλώνει η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Αντιδρώντας στη ψήφιση από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υπέρ ενός νέου πακέτου αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ έκανε λόγο για μια «ημέρα εμπιστοσύνης στην Ουκρανία και στην ασφάλεια της Ευρώπης».

«Ένα μεγάλο εμπόδιο για την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία ξεπεράστηκε», τόνισε σε ανάρτησή της αργά σήμερα η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. «Οι καρδιές των πιο σημαντικών υποστηρικτών της Ουκρανίας χτυπούν σαν μία».

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στέκονται μαζί στην πλευρά της ελευθερίας και ενάντια στον «πόλεμο του τρόμου» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε.

Μετά από μήνες αδιεξόδου, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα ένα πακέτο νομοσχεδίων που περιλαμβάνει βοήθεια ύψους 61 δισεκ. δολαρίων στο Κίεβο. Εκκρεμεί η έγκριση τους από την Γερουσία, η οποία θεωρείται βέβαιη.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ © ΕΡΑ/ CLEMENS BILAN

Ο Μπάιντεν καλεί την Γερουσία να θέσει γρήγορα προς ψήφιση το νομοσχέδιο βοήθειας προς Ουκρανία και Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Γερουσία να θέσει γρήγορα προς ψήφιση το πακέτο νομοσχεδίων ώστε μετά την έγκριση του να μεταβεί προς επικύρωση από τον πρόεδρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το πακέτο νομοσχεδίων αναμένεται τώρα να τεθεί προς ψήφιση στη Γερουσία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ