Κοσμος

Oυκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν των ουκρανικών 7 με 10 φορές

Tι ανέφερε Ουκρανός στρατηγός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ειδική επιχείρηση - μήνυμα στην Κριμαία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας © MARIA SENOVILLA / EPA
Ειδική επιχείρηση - μήνυμα στην Κριμαία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας © MARIA SENOVILLA / EPA

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν των ουκρανικών 7 με 10 φορές στις ανατολικές περιοχές

Οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν αριθμητικά των ουκρανικών στρατευμάτων επτά έως δέκα φορές στις ανατολικές περιοχές, δήλωσε σήμερα στην ουκρανική βουλή ο στρατηγός Γιούρι Σόντολ.

«Ο εχθρός υπερέχει έναντι των δυνάμεών μας 7-10 φορές, μας λείπει ανθρώπινο δυναμικό» είπε ο Σόντολ, ο οποίος είναι διοικητής των στρατευμάτων στις περιοχές Χάρκιβ, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ουκρανία: Η προειδοποίηση Αμερικανού στρατηγού

Την ίδια ώρα, ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ για την Ευρώπη δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι τα αποθέματα της Ουκρανίας σε βλήματα πυροβολικού και αμυντικά αεροπορικά συστήματατα μέσω αναχαιτίσεων θα εξαντληθούν «σχετικά πολύ γρήγορα» χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, αφήνοντας έτσι την Ουκρανία ευάλωτη σε μερική ή ολική ήττα.

«Αν η μία πλευρά μπορεί να πυροβολεί και η άλλη πλευρά δεν μπορεί να αντεπιτεθεί, η πλευρά που δεν μπορεί να αντεπιτεθεί χάνει. Επομένως, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο», δήλωσε ο στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον αρνείται να θέσει σε ψηφοφορία ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει χορήγηση 60 δισεκ δολαρίων επιπλέον στην Ουκρανία και ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να βρει τρόπους να στείλει βοήθεια στο Κίεβο, που πολεμά τους ρώσους εισβολείς για περισσότερα από δύο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ