Κοσμος

Ο πρίγκιπας Χάρι εξετάζει το ενδεχόμενο να διευθετήσει την αγωγή κατά του Μέρντοχ

Μετά την κίνηση του Χιου Γκραντ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρίγκιπας Χάρι: Μπορεί να έρθει σε συμφωνία με τον Μέρντοχ για την αγωγή κατά των μέσων ενημέρωσης 

Ο Βρετανός ηθοποιός Χιου Γκραντ συμβιβάστηκε με τον εκδότη της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «The Sun» Ρούπερτ Μέρντοχ, όπως δήλωσε την Τετάρτη, την ώρα που ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε ότι ενδεχομένως ο Δούκας του Σάσσεξ να κάνει μια ανάλογη κίνηση. 

Ο Γκραντ, μαζί με τον γιο του βασιλιά Καρόλου και άλλους, μήνυσε την News Group Newspapers (NGN) για την φερόμενη εκτεταμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης σταθερών τηλεφώνων, της διάρρηξης και της δημοσίευσης εμπιστευτικών πληροφοριών.

«Η News Group ισχυρίζεται ότι είναι εντελώς αθώα για τα πράγματα για τα οποία είχα κατηγορήσει τη Sun», έγραψε ο Γκραντ στο X. «Όπως συνηθίζεται με τους εντελώς αθώους ανθρώπους, μου προσφέρουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να κρατήσουν αυτό το θέμα εκτός δικαστηρίου».

Ο Ντέιβιντ Σέρμπορν, ο δικηγόρος τόσο του Γκραντ όσο και του Χάρι, δήλωσε σε ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη ότι ο πρίγκιπας και άλλοι ενάγοντες έχουν ανάλογες προσφορές.

Η NGN δήλωσε ότι ο διακανονισμός με τον Χιου Γρκαντ ήταν «προς το οικονομικό συμφέρον και των δύο μερών να μην προχωρήσουν σε μια δαπανηρή δίκη».

Ο Γκραντ είχε προηγουμένως ασκήσει αγωγή κατά της NGN σε σχέση με την  ταμπλόιντ News of the World, η οποία διευθετήθηκε το 2012, ένα χρόνο αφότου η NGN ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Μέρντοχ έκλεισε την εφημερίδα μετά από δημόσιες αντιδράσεις για το χάκινγκ.

Πηγή: Reuters