Κοσμος

Στο έλεος των καταιγίδων το Ντουμπάι: Χαλάζι, βροντές και πλημμυρισμένοι δρόμοι

Οι χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων 20 ετών χτυπούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ντουμπάι: Καταιγίδες και πλημμυρισμένοι δρόμοι - Το αεροδρόμιο μετατράπηκε σε λίμνη

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα, πλημμυρίζοντας μεγάλους αυτοκινητόδρομους και αναγκάζοντας τους οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στο Ντουμπάι. Η ίδια εικόνα υπήρχε και στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Πλημμύρισε το Ντουμπάι - Ακυρώσεις πτήσεων

Στο Ντουμπάι, οι βροχές που ξεκίνησαν από τη νύχτα και οι θυελλώδεις άνεμοι οδήγησαν σε ακυρώσεις πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα παγκοσμίως και έδρα της αεροπορικής εταιρείας Emirates.

Μάλιστα, η λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (DXB) διακόπηκε για 25 λεπτά την Τρίτη λόγω έντονης καταιγίδας, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Οι λειτουργίες έχουν ξεκινήσει εκ νέου, πρόσθεσε το αεροδρόμιο.

Συνολικά 21 εξερχόμενες και 24 εισερχόμενες πτήσεις ακυρώθηκαν από τις 12.02 σήμερα και τρεις πτήσεις εκτράπηκαν σε άλλα γειτονικά αεροδρόμια, δήλωσε εκπρόσωπος του DXB.

Για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, τα βυτιοφόρα πραγματοποιούν επιχειρήσεις απάντλησης των υδάτων από το οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν και ξενοδοχεία.