Κοσμος

Τα βρετανικά στρατεύματα θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά ηλεκτρομαγνητικό όπλο τύπου «Ocean's Eleven»

Ένα τέτοιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί στο σενάριο της γνωστής ταινίας για να ρίξει στο σκοτάδι το Λας Βέγκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα βρετανικά στρατεύματα θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά ηλεκτρομαγνητικό όπλο τύπου «Ocean's Eleven»
© screenshot/youtube

Bρετανία: Τα στρατεύματα θα δοκιμάσουν ηλεκτρομαγνητικό όπλο για πρώτη φορά 

Ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός τύπου Ocean's Eleven που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να διαταράξει τα ηλεκτρονικά συστήματα και να κάψει τις πλακέτες κυκλωμάτων πρόκειται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά από τα βρετανικά στρατεύματα.

Η τεχνολογία του ηλεκτρομαγνητικού παλμού η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο των ταινιών δράσης και αναπτύσσεται από επιστήμονες από τη δεκαετία του 1980, βρίσκεται τώρα ένα βήμα πιο κοντά στο πεδίο εφαρμογής.

Το RF DEW (Radio Frequency Directed Energy Weapon) πρόκειται να δοθεί στην 7η Ομάδα Αεράμυνας αυτό το καλοκαίρι για δοκιμές στο πλαίσιο των σχεδίων για τη βελτίωση της στόχευσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Matt Cork, υπεύθυνος του προγράμματος στο Εργαστήριο Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (DSTL) στο Porton Down, δήλωσε: «Το όπλο είναι ένα από τα πιο σημαντικά για την άμυνα μας: Η ιδέα είναι ότι παράγει έναν παλμό, έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό (EMP), ο οποίος συνδέεται με τα ηλεκτρονικά κυκλώματα, τα υπερφορτώνει και τα απενεργοποιεί. Προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας των ηλεκτρικών κυκλωμάτων».

Η εμβέλεια του όπλου και τα μήκη κύματος στα οποία λειτουργεί είναι απόρρητα, αλλά έχει κατασκευαστεί από εμπορικά διαθέσιμη τεχνολογία η οποία δημιουργήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Teledyne E2V.

Η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει όλα τα ηλεκτρονικά σε μια μικρή περιοχή, όπως στο σενάριο του «Ocean's Eleven», αλλά στην πραγματικότητα η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί μάλλον ως εργαλείο για την εξουδετέρωση εισερχόμενων επιθέσεων ή για την προσβολή συγκεκριμένων στόχων.

EMP (Electromagnetic Pulse)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ