- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Μπάιντεν λέει ότι σκέφτεται να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ
Στον ιδρυτή των Wikileaks έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατασκοπεία
Τζο Μπάιντεν: Μπορεί να αποσύρει τις κατηγορίες κατά του Τζούλιαν Ασάνζ
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι εξετάζει το αίτημα της Αυστραλίας να εγκαταλείψει τη δεκαετή προσπάθεια των ΗΠΑ δίωξης κατά του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για τη δημοσίευση αμερικανικών απόρρητων εγγράφων.
Εδώ και χρόνια, η Αυστραλία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη δίωξη κατά του Ασάνζ, Αυστραλού πολίτη που έχει πολεμήσει τις αμερικανικές προσπάθειες έκδοσης από τη φυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα την Τετάρτη, καθώς φιλοξενούσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, για επίσημη επίσκεψη, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Το εξετάζουμε».
Στον Ασάνζ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατασκοπεία και μία κατηγορία για κατάχρηση ηλεκτρονικού υπολογιστή σχετικά με τη δημοσίευση από τον ιστότοπό του ενός σωρού απόρρητων αμερικανικών εγγράφων πριν από σχεδόν 15 χρόνια. Οι αμερικανοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο 52χρονος Ασάνζ ενθάρρυνε και βοήθησε την αναλύτρια πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Τσέλσι Μάνινγκ να κλέψει διπλωματικά τηλεγραφήματα και στρατιωτικά αρχεία που δημοσίευσε το WikiLeaks, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές.
Η Αυστραλία υποστηρίζει ότι υπάρχει μια ασυνέχεια μεταξύ της μεταχείρισης του Ασάνζ και της Μάνινγκ από τις ΗΠΑ. Ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέτρεψε την ποινή των 35 ετών της Μάνινγκ σε επτά χρόνια, γεγονός που επέτρεψε την απελευθέρωσή της το 2017.
Οι υποστηρικτές του Ασάνζ λένε ότι είναι δημοσιογράφος που προστατεύεται από την πρώτη τροπολογία και ο οποίος αποκάλυψε παραπτώματα του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν που ήταν προς το δημόσιο συμφέρον. Η σύζυγος του Ασάνζ, Στέλλα Ασάνζ, δήλωσε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks «διώκεται επειδή αποκάλυψε το πραγματικό κόστος του πολέμου σε ανθρώπινες ζωές». Έχει πει ότι η υγεία του συνεχίζει να επιδεινώνεται στη φυλακή και φοβάται ότι θα πεθάνει πίσω από τα κάγκελα.
Πηγή: ΑP
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.