Κοσμος

Αντιδράσεις με «βλάσφημη» διαφήμιση στην Ιταλία - Δείχνει μοναχές να τρώνε πατατάκια αντί για όστια

Η ένωση τηλεθεατών ζητά την απόσυρσή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάλος με «βλάσφημη» διαφήμιση στην Ιταλία - Δείχνει μοναχές να τρώνε πατατάκια αντί για όστια
Σάλος με «βλάσφημη» διαφήμιση στην Ιταλία - Δείχνει μοναχές να τρώνε πατατάκια αντί για όστια

Ιταλία: Αντιδράσεις με «βλάσφημη» διαφήμιση - Δείχνει μοναχές να τρώνε πατατάκια αντί για όστια - Η ένωση τηλεθεατών ζητά την απόσυρσή της

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί στην Ιταλία με διαφήμιση στην οποία μοναχές εμφανίζονται να τρώνε πατατάκια ως όστια κατά τη διάρκεια της Θείας Μετάληψης.

Πρόκειται για διαφήμιση της εταιρείας Amica Chips, μιας από τις μεγαλύτερες ιταλικές εταιρείες τσιπς. Κατά την διάρκεια του κλιπ 30 δευτερολέπτων, φαίνονται κάποιες μοναχές σε μοναστήρι να ετοιμάζονται να λάβουν τη Θεία Μετάληψη. Όταν όμως η ηγουμένη αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει όστια, τότε στη θέση της βάζει τσιπς.

Amica Chips - Il divino quotidiano

Μόλις η πρώτη μοναχή λαμβάνει τη Θεία Μετάληψη και αντιλαμβάνεται ότι αντί για όστια υπάρχουν τσιπς, ανοίγει τα μάτια της και η κάμερα στρέφεται προς την ηγουμένη, η οποία απολαμβάνει τα πατατάκια.

Η διαφημιστική πίσω από την δημιουργία του ποστ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις τονίζοντας πως στόχος της ήταν οι νέοι «με μια αίσθηση βρετανικού χιούμορ». Ωστόσο, οι εξηγήσεις αυτές δεν έπεισαν ιδιαίτερα τους «σκληρούς» καθολικούς και η ένωση ηλεθεατών Aiart ζήτησε την άμεση απόσυρση της διαφήμισης κατηγορώντας την εταιρεία για βλασφημεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ