Κοσμος

Ο Άλεκ Μπάλντουιν «έβριζε και πίεζε» το προσωπικό στο πλατό του «Rust»

Όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελείς του Νιου Μέξικο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός ηθοποιός, Άλεκ Μπάλντουιν
Ο Αμερικανός ηθοποιός, Άλεκ Μπάλντουιν © EPA/JUSTIN LANE

 Άλεκ Μπάλντουιν: Ετοιμάζουν νέες κατηγορίες για το «Rust» οι εισαγγελείς 

Ειδικοί εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό ισχυρίζονται σε νέα νομική κατάθεση ότι η συμπεριφορά του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» συνέβαλε σε «συμβιβασμούς στην ασφάλεια» που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό της κινηματογραφίστριας της ταινίας Χαλίνα Χάτσινς το 2021.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Μπάλντουιν έχει επανειλημμένα «αλλάξει την ιστορία» σχετικά με τα γεγονότα του πυροβολισμού και ότι δεν είχε «απολύτως κανέναν έλεγχο των συναισθημάτων του» στο πλατό, σύμφωνα με το CNN.

Η κατάθεση αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του στα γυρίσματα, ο Μπάλντουιν απαίτησε από το συνεργείο και την οπλοποιό, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, «να δουλέψουν πιο γρήγορα» και η «ανελέητη βιασύνη του προς το συνεργείο στο πλατό της ταινίας έθετε συστηματικά σε κίνδυνο την ασφάλεια».

Σύμφωνα με την κατάθεση, φώναζε και έβριζε συχνά τα μέλη του συνεργείου, τον εαυτό του ή κανέναν συγκεκριμένο στο πλατό και δεν είχε «καμία απολύτως ανησυχία για το πώς η συμπεριφορά του» επηρέαζε τους γύρω του.

Τον Ιανουάριο, ο Μπάλντουιν δήλωσε αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τους πυροβολισμούς, οι οποίοι άφησαν νεκρή την Χάτσινς και τραυμάτισαν τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από περίπου δύο χρόνια το Χόλιγουντ πάγωσε με την τραγωδία που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» με τον Άλεκ Μπάλντουιν να είναι ο πρωταγωνιστής του γουέστερν και συμπαραγωγός της ταινίας. Η αιματηρή τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όταν με το όπλο που χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα τραυμάτισε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Παρ' όλο που ο καιρός κυλάει, το τραγικό περιστατικό συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη αλλά και το δικαστήριο, καθώς τα ερωτήματα για τις συνθήκες που συνέβη δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί.

Αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες για την εκ νέου δίωξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ