Κοσμος

Σε κώμα έπεσε 14χρονη μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από ανήλικους στη Γαλλία

Δέχθηκε επίθεση έξω από το σχολείο της - Ποιον δείχνει ως «ηθικό αυτουργό» η μητέρα της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομο στεναχωρημένο, καθισμένο στο πάτωμα σπιτιού
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash +

Γαλλία: Σε κώμα 14χρονη μετά από ξυλοδαρμό από ανήλικους - Η επίθεση έξω από το σχολείο και η θέση της μητέρας της

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επείγουσα έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης από τρεις εφήβους έξω από στο σχολείο της στη νότια Γαλλία, με συνέπεια η ανήλικη να βρεθεί σε κώμα

Αστυνομία στη Γαλλία
© Unsplash / Paul MARSAN

Γαλλία: Σε κώμα 14χρονη μετά από ξυλοδαρμό

Οι τρεις φερόμενοι δράστες - ανάμεσά τους ένα κορίτσι που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με το θύμα στα προάστια της νότιας πόλης Μονπελιέ - συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανηλίκου. Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης γύρω από τα γαλλικά σχολεία. Η 14χρονη Samara δέχθηκε επίθεση το απόγευμα της Τρίτης (2.4) έξω από το κολέγιο Arthur Rimbaud στην περιοχή La Mosson-La Paillade. Η 14χρονη που συνελήφθη για την επίθεση στη συνομήλική της, παραδέχεται ότι χτύπησε το θύμα. Οι άλλοι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 14 και 15 ετών.

Η Nicole Belloubet, υπουργός Παιδείας, διέταξε έρευνα από επιθεωρητές του υπουργείου, οι οποίοι θα είχαν στη διάθεσή τους οκτώ εργάσιμες ημέρες από την Παρασκευή για να αναφέρουν τις συνθήκες γύρω από την επίθεση. «Αυτή η αποστολή θα έχει ως στόχο τόσο να αποδείξει την πραγματικότητα των γεγονότων όσο και να καθορίσει τις ευθύνες», είπε στο BFMTV. Η μητέρα του ανήλικου θύματος είπε σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης ότι η κόρη της δεχόταν bullying από συμμαθήτριά της για δυόμισι χρόνια, αυξάνοντας την πιθανότητα αυτό να οφείλεται στο ότι η συμπεριφορά και τα ρούχα της θεωρήθηκαν αντιισλαμικά. «Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τους λόγους που αυτό το παιδί επιτίθεται συνεχώς στη Samara, αλλά υπάρχει κάτι. Νομίζω ότι είναι… το γεγονός ότι είναι ίσως λίγο πιο απελευθερωμένη από κάποιους συμμαθητές της», είπε στο BFMTV.

Ποιον δείχνει η μητέρα της 14χρονης ως «ηθικό αυτουργό» για τον άγριο ξυλοδαρμό της κόρης της

Η μητέρα της Samara «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης τη συμμαθήτριά της και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη μαθήτρια είχε τεθεί σε αναστολή για δύο ημέρες τον Ιούνιο του 2023, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία της κόρης της στα κοινωνικά δίκτυα, που αποτελούσε κάλεσμα για τον βιασμό της.

Σε τηλεοπτική του δήλωση ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς το 14χρονο θύμα, αλλά προέτρεψε να είναι όλοι προσεκτικοί στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης. «Σε αυτό το στάδιο θα ήμουν επιφυλακτικός να κατηγοριοποιήσω τα πράγματα και θέλω να αποδειχθεί η πλήρης αλήθεια με ηρεμία και στη συνέχεια να εξαχθούν τα συμπεράσματα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. 

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ