Κοσμος

Κάτοικοι της Τενερίφης απειλούν με απεργία πείνας λόγω υπερτουρισμού

Αντιδράσεις υπάρχουν σε όλα τα Κανάρια Νησιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτοικοι της Τενερίφης απειλούν με απεργία πείνας λόγω υπερτουρισμού
© Unsplash

Τενερίφη: Κάτοικοι απειλούν με απεργία πείνας λόγω υπερτουρισμού - Δεν θέλουν νέα ξενοδοχεία 

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Τενερίφης ζήτησε να μπει τέλος στην «τουριστοφοβία» στα Κανάρια Νησιά, καθώς ακτιβιστές κάτοικοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή νέων ξενοδοχείων.

Τενερίφη: Αρνητικές οι αρχές της πόλης

Η Rosa Dávila δήλωσε χθες ότι το Συμβούλιο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τους ακτιβιστές για να «μεταρρυθμιστεί αυτό που όλοι βλέπουμε ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί αλλά δήλωσε ότι είναι μακριά από εκείνους που έχουν ριζοσπαστικές θέσεις».

«Όταν αναπτύσσει κανείς ένα οικονομικό μοντέλο, πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθεί τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας την οποία εξυπηρετεί... (αυτό δεν συνεπάγεται) τη διάλυση ενός ολόκληρου οικονομικού μοντέλου που συμβάλλει σημαντικά στο ΑΕΠ και στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στις Καναρίους Νήσους και συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον υποτομέα του τουρισμού», ανέφερε η ίδια σύμφωνα με την ιστοσελίδα Canarian Weekly.

Tενερίφη: «Τα Κανάρια Νησιά είναι εξαντλημένα»

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν τα μέλη του κινήματος «Canarias se exhausta» (Τα Κανάρια Νησιά είναι εξαντλημένα) ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν απεργία πείνας από τις 11 Απριλίου, εκτός αν σταματήσουν οι εργασίες για δύο νέα τουριστικά αξιοθέατα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες. Απαιτούν από τις αρχές να δώσουν «επείγουσες λύσεις» για να σταματήσουν οριστικά τα έργα στο Hotel La Tejita και στο Cuna del Alma, στο Puertito de Adeje της Τενερίφης.

Την απεργία αυτή θα ακολουθήσουν στις 20 Απριλίου εκτεταμένες αντιτουριστικές διαδηλώσεις στα Τενερίφη, Φουερτεβεντούρα, Γκραν Κανάρια, Λανζαρότε και Λα Πάλμα με σύνθημα «Τα Κανάρια έχουν όριο».

Οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την άφιξη Βρετανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Τενερίφη για τις πασχαλινές διακοπές και οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με γκράφιτι - και αρνητική υποδοχή από τους ντόπιους.

Οι κάτοικοι που ζουν στα Κανάρια Νησιά λένε ότι έχουν «βαρεθεί τους Βρετανούς τουρίστες που πίνουν μόνο φτηνή μπύρα, ξαπλώνουν στον ήλιο και τρώνε φαγητό χαμηλής ποιότητας». Υποστηρίζουν επίσης ότι τα airbnbs ανεβάζουν το κόστος ενοικίασης και το κόστος ζωής, ενώ δεν αντέχουν τον θόρυβο και τα σκουπίδια που συνοδεύει την εισροή τους.

Πηγή: Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ