- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ζιμπάμπουε κήρυξε την ξηρασία στη χώρα εθνική καταστροφή
Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με λιμό
Ζιμπάμπουε: Ο πρόεδρος κηρύττει την ξηρασία στη χώρα εθνική καταστροφή
Ο πρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα κήρυξε σήμερα την ξηρασία στη Ζιμπάμπουε εθνική καταστροφή και δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται πάνω από 2 δισεκ. δολάρια σε βοήθεια για να θρέψει εκατομμύρια ανθρώπους που είναι αντιμέτωποι με λιμό.
Η ξηρασία χτυπάει τη Νότια Αφρική
Η δήλωση του Μνανγκάγκουα έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ανακοινώσεων από τη Ζάμπια στα τέλη Φεβρουαρίου και το Μαλάουι τον Μάρτιο, καθώς η ξηρασία που προκαλείται από το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση στη νότια Αφρική.
Πάνω από 2,7 εκατ. άνθρωποι στη Ζιμπάμπουε θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πείνα φέτος, δήλωσε ο Μνανγκάγκουα σε δημοσιογράφους στο κρατικό μέγαρο στο Χαράρε, προσθέτοντας ότι στο 80% της χώρας έχουν πέσει ασθενείς βροχές.
«Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Ζιμπάμπουε χρειάζεται πάνω από 2 δισεκ. δολάρια για διάφορες παρεμβάσεις που προβλέπουμε στην εθνική μας ανταπόκριση», δήλωσε ο Μνανγκάγκουα.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στις χειμερινές καλλιέργειες για να αυξηθούν τα αποθέματα και ότι θα συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για την εισαγωγή σιτηρών.
Ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητάνε εκτάκτως βοήθεια
Ανθρωπιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, που έδωσαν τροφή σε 270.000 ανθρώπους από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο σε τέσσερις επαρχίες, έχουν χαρακτηρίσει την κατάσταση με την πείνα «δεινή», ζητώντας από δωρητές να παράσχουν περισσότερη βοήθεια.
Η ξηρασία στη νότια Αφρική έχει φθάσει σε επίπεδα κρίσης με την Μποτσουάνα και την Ανγκόλα στα δυτικά και τη Μοζαμβίκη και τη Μαδαγασκάρη στα ανατολικά να είναι επίσης αντιμέτωπες με λιμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.