Κοσμος

Πισίνα από οροφή ξενοδοχείου γίνεται καταρράκτης μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Βίντεο καταγράφουν το νερό να σχηματίζει κύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού στην Ταϊβάν των 7,4 Ρίχτερ
Βίντεο από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού στην Ταϊβάν των 7,4 Ρίχτερ © Χ

Σεισμός Ταϊβάν: Βίντεο με πισίνα που γίνεται καταρράκτης μετά το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ

Νέα βίντεο από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού στην Ταϊβάν μεγέθους 7,4 Ρίχτερ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ο μεγσλύτερος σεισμός των τελευταίων 25 χρόνων στη νήσο, μετά από εκείνον των 7,6 βαθμών το 1999, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν και όπως δηλώνουν οι αρχές 77 ακόμη άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε σήραγγες και κτίρια που κατέρρευσαν.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  φαίνεται η πισίνα στην οροφή ξενοδοχείου να ξεχειλίζει εξαιτίας του φονικού σεισμού και να γίνεται καταρράκτης.

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού: Τα νερά της πισίνας γίνονται κύματα

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας να κολυμπά σε πισίνα στην Ταϊπέι, όταν σημειώνεται ο ισχυρός σεισμός. Το νερό σχηματίζει κύματα, ενώ ο άνδρας αδυνατεί να βγει από την πισίνα.

Ακόμη και στα ποτάμια σχηματίστηκαν κύματα, εξαιτίας του μεγάλου σεισμού.

«Δεν υπάρχει πανικός, όλα λειτουργούν»: Η μαρτυρία Έλληνα για τον σεισμό στην Ταϊβάν

Για τον ισχυρότατο σεισμό στην Ταϊβάν μίλησε στον ΣΚΑΪ  ο Χρήστος Σαραντίδης από την πρωτεύουσα Ταϊπέι. Μιλώντας από τη γραμμή του μετρό όπου βρισκόταν, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός των τελευταίων 25 ετών στη χώρα.

«Η μικρή έφυγε για το σχολείο, είχα το πρωινό ελεύθερο είπα να κοιμηθώ λίγο και μόλις με έπιασε ο ύπνος μας ξύπνησε ο σεισμός. Πέσανε πράγματα και σπάσανε...» Στην Ταϊβάν, διευκρίνισε δεν έχουν πέσει κτίρια. Στην Ταϊπέι υπάρχουν ζημιές στο μετρό, στη γραμμή προς αεροδρόμιο.

«Πανικός δεν υπάρχει, όλα λειτουργούν κανονικά, ακούμε ασθενοφόρα οχήματα πυροσβεστικής από το πρωί, αλλά το μετρό λειτουργεί. Επικοινώνησα με το σχολείο της μικρής μήπως χρειαζόταν να την πάρουμε, αλλά όλα καλά. Είμαστε καλά, ζημιές υπάρχουν στη Χουάλιεν, είναι μια πανέμορφη περιοχή, οι σκέψεις μας είναι σε αυτούς τους ανθρώπους». Αύριο έχουμε τετραήμερη αργία. Αν ο σεισμός γινόταν αύριο, που έχουμε διακοπές, μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα σημείωσε. «Ήμασταν λίγο τυχεροί πάνω στην ατυχία μας» παρατήρησε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0a9a0sd7501)

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στη Ταϊβάν

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, μίλησε στην εκπομπή «Action Τώρα» για τον σεισμό στη Ταϊβάν, εξηγώντας τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη και είπε ότι «δεν υπάρχει φόβος για μεγαλύτερο μετασεισμό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0ac1r6o6pyx)

Σεισμός στην Ταϊβάν: Η ισχυρότερη σεισμική δόνηση μετά το 1999

Το επίσημο κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος μετά από έναν μεγέθους 7,6 βαθμών το 1999, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε περίπου 2.400 ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές ή κατέστρεψε 50.000 κτίρια.

Μετεωρολογικές αρχές της Ταϊβάν δήλωσαν ότι η ένταση του σεισμού στην κομητεία Χουαλιέν ήταν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο "Άνω 6" σε μια κλίμακα έντασης από το 1 έως το 7.

Ένας τέτοιος σεισμός γκρεμίζει τους τοίχους, εκτός αν είναι κατασκευασμένοι από οπλισμένους τσιμεντόλιθους, ενώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι και πρέπει να συρθούν για να μετακινηθούν, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Με πληροφορίες από Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ