Κοσμος

Mεσαίωνας στην Γκάνα: 63χρονος ιερέας παντρεύτηκε 12χρονη

Υποστηρίζουν ότι η τελετή έγινε για να «μην μπορούν να την πλησιάσουν άλλοι άνδρες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκάνα: 63χρονος ιερέας παντρεύτηκε 12χρονη

 Γκάνα: 63χρονος ιερέας παντρεύτηκε 12χρονη

Ένα 12χρονο κορίτσι τέθηκε υπό αστυνομική προστασία στη Γκάνα, αφού προέκυψε ότι είχε παντρευτεί έναν 63χρονο παραδοσιακό αρχιερέα.

Το γραφείο του ιερέα, ο οποίος υπηρετεί μια κοινότητα ιθαγενών στην πρωτεύουσα, υπερασπίστηκε τον γάμο, λέγοντας ότι ήταν μόνο τελετουργικός. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, η τοπική εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως έγινε για να κρατηθούν «οι άλλοι άνδρες μακριά από το κορίτσι» ενώ υποστηρίζει πως η κοπέλα δεν βρίσκεται μαζί του.

«Είναι ακόμα στο σχολείο, δεν μένει μαζί με τον Gborbu Wulomo. Τελέσαμε τον παραδοσιακό γάμο για να κρατήσουμε μακριά της τους άλλους άντρες. Όταν είναι αρκετά μεγάλη θα ολοκληρωθούν οι τελετές», ανέφερε η απάντηση της τοπικής εκκλησίας, στην οποία προΐσταται ο 63χρονος ιερέας.

Ο εν λόγω ιερέας, ο Nuumo Borketey Laweh Tsuru XXXIII, είναι ένα πολύ σεβαστό μέλος μιας κοινότητας που ζει στην περιοχή Nungua της πρωτεύουσας Άκρα. Ως πνευματικός ηγέτης, ο ιερέας -γνωστός ως "Gborbu Wulomo"- πραγματοποιεί θυσίες για λογαριασμό της κοινότητας, προσεύχεται για την προστασία της, επιβάλλει πολιτιστικές πρακτικές και ηγείται παραδοσιακών τελετών κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων όπως η εγκατάσταση παραδοσιακών αρχηγών.

Το νόμιμο κατώτατο όριο ηλικίας για να παντρευτεί κάποιος στη Γκάνα είναι τα 18 έτη. Η συχνότητα των γάμων παιδιών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά η μεσαιωνική αυτή πρακτική συνεχίζεται.

Πηγή: BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ