Κοσμος

«Σταματήστε να κλέβετε αντικείμενα από το Air Force One»: Επίπληξη σε δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Μπάιντεν

Mαξιλαροθήκες, ποτήρια και πιάτα με χρυσό περίγραμμα «έκαναν φτερά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίπληξη σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου που ταξιδεύουν με το Air Force One
Επίπληξη σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου που ταξιδεύουν με το Air Force One © JULIEN BEHAL / IRISH GOVERNMENT / POOL

 Air Force One: Δημοσιογράφοι φέρεται να κλέβουν αντικείμενα - Η επίπληξη από τον Λευκό Οίκο

Να σταματήσουν να κλέβουν αντικείμενα από το προεδρικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε ο Λευκός Οίκος στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο απογραφής του Φεβρουαρίου στο Air Force One μετά την επίσκεψη του προέδρου Μπάιντεν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, έλειπαν αρκετά αντικείμενα από το τμήμα Τύπου του αεροσκάφους.

Μεταξύ των αντικειμένων που φέρεται να είχαν εξαφανιστεί από το προεδρικό τζετ ήταν μαξιλαροθήκες με κεντημένο λογότυπο και ποτήρια και πιάτα με χρυσό περίγραμμα.

Εξαφανίστηκαν αντικείμενα από το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου προειδοποίησε πως η αφαίρεση αντικειμένων από το αεροπλάνο απαγορεύεται.

Τον περασμένο μήνα, η Ένωση απέστειλε μέιλ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, προειδοποιώντας πως τέτοιου είδους συμπεριφορές σπιλώνουν συνολικά την ομάδα ρεπόρτερ που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του και πρέπει να σταματήσει.

Κάποιες φορές, στους δημοσιογράφους εν είδει αναμνηστικού δίνονται μικρές συσκευασίες M&M που φέρουν το λογότυπο της αμερικανικής προεδρίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ένωση, η απομάκρυνση αντικειμένων, όπως πετσέτες και είδη σερβίτσιου, είναι κοινή εδώ και χρόνια.

O Μίσα Κομαντόφσκι, ανταποκριτής της Voice of America στον Λευκό Οίκο, έχει συγκεντρώσει μια «μικρή» συλλογή αντικειμένων από τα ταξίδια του με το προεδρικό αεροσκάφος.

«Δεν έφερα κανέναν σε δύσκολη θέση ούτε διέπραξα κάποιο αδίκημα για να φτιάξω αυτή τη συλλογή», δήλωσε στο BBC News, ενώ κρατούσε ένα χάρτινο ποτήρι με το λογότυπο του Air Force One, το οποίο «απλώς ξέχασα να πετάξω».

Πώς είναι από μέσα το Air Force One

Το Air Force One, το οποίο ο Λευκός Οίκος αποκαλεί «γραφείο του προέδρου στους αιθέρες», έχει τρία επίπεδα και συνολική επιφάνεια 372 τ.μ.

Οι εντυπωσιακές του εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια μεγάλη σουίτα για τον πρόεδρο, ιατρείο με χειρουργικό τραπέζι, αίθουσα συνεδριάσεων και τραπεζαρία, δύο μαγειρεία που μπορούν να ετοιμάσουν γεύματα έως 100 άτομων τη φορά, καθώς και καθορισμένους χώρους για τον Τύπο, VIP επιβάτες, τους ανθρώπους της ασφάλειας και το προσωπικό γραμματείας.

Το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα ανεφοδιασμού στον αέρα και πτήσης για απεριόριστο χρόνο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Με τα προηγμένα ηλεκτρονικά και αμυντικά του συστήματα, το αεροσκάφος χαρακτηρίζεται ως στρατιωτικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο να αντέχει σε αεροπορική επίθεση.

Πηγή: BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ