Κοσμος

3 συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Νταγκεστάν πραγματοποίησε η Ρωσία (Video)

Ο Πούτιν ανακοίνωσε νέες κατατάξεις κληρωτών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3 συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Νταγκεστάν πραγματοποίησε η Ρωσία (Video)
Τρία άτομα που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις συνελήφθησαν στο Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία @tassagency_en/X

Η Ρωσία πραγματοποίησε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή του Νταγκεστάν και συνέλαβε 3 ανθρώπους

Η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έπειτα από την επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας στις 22 Μαρτίου στην πιο φονική που σημειώνεται στη χώρα την τελευταία 20ετία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 144 ανθρώπους.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τρεις ληστές που σχεδίαζαν μια σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες. Στη διάρκεια της επιθεώρησης των χώρων όπου συνελήφθησαν οι εγκληματίες βρέθηκαν αυτόματα όπλα, πυρομαχικά και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έτοιμα για χρήση», ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή.

Νωρίτερα η επιτροπή είπε ότι οι ύποπτοι εγκληματίες αποκλείστηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας σε αρκετά διαμερίσματα σε οικιστικές περιοχές της περιφερειακής πρωτεύουσας Μακατσκάλα και σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Νταγκεστάν, την Κασπίισκ. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των πολιτών ή του προσωπικού επιβολής του νόμου.


Πούτιν: Ανακοίνωσε νέες κατατάξεις

Το Σεπτέμβριο, ο Πούτιν είχε υπογράψει διάταγμα με το οποίο καλούνταν στις ένοπλες δυνάμεις έως 130.000 κληρωτοί. Την περασμένη άνοιξη η Ρωσία σχεδίαζε τη στρατολόγηση 147.000

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία είναι ένα ευαίσθητο θέμα στη Ρωσία, όπου πολλοί κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να παραλάβουν τα χαρτιά της στρατολογίας κατά τις δύο ετήσιες περιόδους στρατολόγησης

150.000 πολίτες καλούνται για τη στρατιωτική θητεία τους

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την προγραμματισμένη εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με το οποίο έως 150.000 πολίτες καλούνται να εκτελέσουν τη στρατιωτική θητεία τους, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Όλοι οι άρρενες στη Ρωσία οφείλουν να εκτελέσουν στρατιωτική θητεία διάρκειας ενός έτους από την ηλικία των 18 ετών.

Τον Ιούλιο, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε να αυξηθεί η μέγιστη ηλικία στρατολόγησης στα 30 από τα 27 έτη. Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.

Πολλοί Ρώσοι αποφεύγουν την στράτευση

Οι στρατεύσιμοι δεν μπορούν να αναπτυχθούν νομίμως για να πολεμήσουν εκτός Ρωσίας και είχαν εξαιρεθεί από μια περιορισμένη επιστράτευση το 2022, στο πλαίσιο της οποίας είχαν επιστρατευθεί τουλάχιστον 300.000 άνδρες με προηγούμενη στρατιωτική εκπαίδευση για να πολεμήσουν στην Ουκρανία – αν και μερικοί κληρωτοί εστάλησαν στο μέτωπο κατά λάθος.

Το Σεπτέμβριο, ο Πούτιν είχε υπογράψει διάταγμα με το οποίο καλούνταν στις ένοπλες δυνάμεις έως 130.000 κληρωτοί. Την περασμένη άνοιξη η Ρωσία σχεδίαζε τη στρατολόγηση 147.000.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε ταυτόχρονα το έγγραφο για την αποστρατεία αυτών που ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευσή τους. Αυτοί οι εκπαιδευμένοι στρατιώτες μπορούν να δηλώσουν εθελοντές για να υπηρετήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας και δέχονται πιέσεις για να υπογράψουν το σχετικό συμβόλαιο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ