Κοσμος

Ρούσλαν Τραντ: Γιατί επιτέθηκε τώρα το Ισλαμικό Κράτος στην Ρωσία;

Η ανάρτηση του αναλυτή του think tank Atlantic Council

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούσλαν Τραντ: Γιατί επιτέθηκε τώρα το Ισλαμικό Κράτος στην Ρωσία;
Ρούσλαν Τραντ: αναλυτής του think tank Atlantic Council για την επίθεση στη Μόσχα © RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE H HANDOUT/ EPA

Επίθεση στη Μόσχα: Ο Ρούσλαν Τραντ σχολιάζει τη χρονική συγκυρία της τρομοκρατικής επίθεσης από το ISIS

Στην τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Ρωσία αναφέρεται ο αναλυτής του think tank Atlantic Council, Ρούσλαν Τραντ, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Χ.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής, ένα από τα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος είναι γιατί το ΙΚ επιτέθηκε στη Μόσχα και γιατί τώρα. Πρώτον, η απειλη υπάρχει εδώ και καιρό. 
Στην περίπτωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η πολυετής καταστολή της στον Καύκασο, η επέμβασή της στη Συρία και ο ρόλος της στην Κεντρική Ασία είναι μεταξύ των λόγων που η Μόσχα είχε μπει στο στόχαστρο, σχολιάζει.

Μόσχα: Γιατί τώρα η επίθεση από το ISIS;

«Μπορεί να διαβάζουμε σε δυτικές ιστοσελίδες, αλλά υπάρχουν συχνές αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για "αντιτρομοκρατικές" επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας στις περιοχές του Καυκάσου, την Τσετσενία και την Ινγκουσετία. 
Πιο πρόσφατα, η FSB διεξήγαγε επιχειρήσεις κατά ενόπλων σε μια πόλη της Ινγκουσετίας, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το ΙΚ αλλά εκφράζουν την αντίθεση τους στο Κρεμλίνο.
Είναι ενδιαφέρον ότι, σε αντίθεση με την επίθεση στη Μόσχα, σε εκείνη την περίπτωση στην Ινγκουσετία, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν μαχητές του ΙΚ», προσθέτει.
Τώρα που χτυπήθηκε η καρδιά της Ρωσίας από το ΙΚ, τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Το Κρεμλίνο δεν θα παραδεχτεί ότι η ασφάλεια της χώρας τέθηκε σε κίνδυνο, ότι η οργάνωση που ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε στην Παλμύρα βρέθηκε στην καρδιά της Μόσχας.

Το ρωσικό αφήγημα για την τρομοκρατική ενέργεια στη Μόσχα

«Η ρωσική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα αφήγημα ότι η Ουκρανία ήταν πίσω από την επίθεση, και το αφήγημα αυτό χτίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Παρόλο που η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την ίδια την επίθεση - πολύ σκληρά πλάνα που δείχνουν τη βιαιότητα της επίθεσης - η Ρωσία υποστηρίζει το ίδιο πράγμα. Την ίδια ώρα παραμένει ευάλωτη σε κάθε είδους τρομοκρατική επίθεση», αναφέρει εν κατακλείδι ο Ρούσλαν Τραντ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ