Κοσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου (βίντεο)

Στην πασχαλινή λειτουργία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου
Βασιλιάς Κάρολος: Εμφάνιση μετά τη διάγνωση καρκίνου © EPA / NEIL HALL

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου - Βρέθηκε στην πασχαλινή λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Καμίλα, έφτασε στην εκκλησία με λιμουζίνα Bentley. 

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση καρκίνου

Ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασίλισσα Καμίλα
Βασιλιάς Κάρολος: Εμφάνιση μετά τη διάγνωση καρκίνου © EPA / NEIL HALL
Ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασίλισσα Καμίλα
Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη εμφάνιση μετά από τη διάγνωση με καρκίνο © EPA / NEIL HALL

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια της τελετής ο Κάρολος αναμένεται να καθίσει χωριστά από τη σύζυγό του και τους άλλους βασιλείς για να προστατευτεί από μολύνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Στην πασχαλινή λειτουργία δεν θα δώσουν το παρών ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, όπως ανακοινώθηκε, καθώς η Κέιτ Μίντλετον νοσεί επίσης από καρκίνο και βρίσκεται στα αρχικά στάδια προληπτικής χημειοθεραπείας.

Ο 75χρονος μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου και από τότε ασκεί εν μέρει τα καθήκοντα του και πάντα μόνο μετά την έγκριση των γιατρών του. Δεν είναι γνωστό ούτε που βρίσκεται ο καρκίνος του ούτε το στάδιο του. Ο Κάρολος έχει διατηρήσει κάποιες από τις δημόσιες υποχρεώσεις του όπως η υποδοχή ξένων αξιωματούχων ή οι τακτικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. Την περασμένη εβδομάδα ο βασιλιάς Κάρολος δεν παραβρέθηκε στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, αλλά κοινοποίησε ένα ηχογραφημένο του μήνυμα το οποίο ακούστηκε στη διάρκεια της τελετής και στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που δεν μπορούσε να είναι παρών και ευχόταν στους πολίτες καλό Πάσχα.

«Η παρουσία του βασιλιά στη λειτουργία σημάδι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση»

Πηγή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε στην The Telegraph ότι η προγραμματισμένη παρουσία του βασιλιά Καρόλου στη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, είναι «σημάδι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, προς την επανέναρξη των συνηθισμένων βασιλικών του καθηκόντων». Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ανυπομονούσε να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα, με ένα μέλος της οικογένειας του να υποστηρίζει ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» που οι θεραπείες για τον καρκίνο τον άφησαν στο περιθώριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ