Κοσμος

Αίσιο τέλος στην ομηρία σε καφετέρια της Ολλανδίας - Η στιγμή της σύλληψης του δράστη (βίντεο)

Ελεύθεροι όλοι οι όμηροι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί κοντά στην καφετέρια όπου εκτυλίχθηκε η ομηρία στην Ολλανδία
Αστυνομικοί κοντά στην καφετέρια όπου εκτυλίχθηκε η ομηρία στην Ολλανδία © EPA / REMKO DE WAAL

Ολλανδία: Τέλος η ομηρία σε καφετέρια - Σύλληψη του δράστη - Βίντεο και εικόνες από το περιστατικό 

Αίσιο τέλος δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30.3) στην ομηρία πολιτών σε καφετέρια της πόλης Έντε στην Ολλανδία. Όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο δράστης συνελήφθη. 

Ολλανδία: Τέλος η ομηρία - Σύλληψη του δράστη

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, αστυνομικοί με όπλα ζητούν από τον δράστη να πετάξει ό,τι κρατά στα χέρια του και να παραδοθεί, όπως και πράττει. 

«Ο τελευταίος όμηρος μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Ένα άτομο συνελήφθη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. «Δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή». Δημοσιογράφοι στο σημείο είπαν ότι άνδρας βγήκε από το κλαμπ με τα χέρια στον αέρα, στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε σε περιπολικό.

Ολλανδία: Οι αστυνομικοί είχαν εκκενώσει 150 σπίτια στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η ομηρία

Ειδικές αστυνομικές μονάδες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο, στο κέντρο της πόλης Έντε, για να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση ομηρίας, ανέφερε η αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της Ολλανδίας είχε ανακοινώσει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις όμηροι. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση 150 κατοικιών στην περιοχή και έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο. Η εφημερίδα de Telegraaf επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης έχει όπλα και εκρηκτικά. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ομηρία έχει τρομοκρατικό κίνητρο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική αστυνομία.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα το καφέ λέγεται Petticoat και προσελκύει κυρίως νέους. Καθώς δεν είχε ανοίξει ακόμη σήμερα το πρωί για τους πελάτες, εικάζεται ότι όμηροι ήταν εργαζόμενοι στο καφέ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ