Κοσμος

Ολλανδία: Τρεις άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι από το καφέ - Συνεχίζεται η ομηρία

Άνδρας εισέβαλε με εκρηκτικά στο Café Petticoat

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικές αρχές στην πόλη Έντε στην Ολλανδία
Ολλανδία: Ομηρία σε καφετέρια στο Έντε © Youtube / CNN-News18

Ολλανδία: Ομηρία σε καφετέρια στο Έντε - Άνδρας εισέβαλε με εκρηκτικά

Τρεις άνθρωποι απελευθερώθηκαν πριν από λίγο από το καφέ όπου κρατούνταν όμηροι, ενώ η κατάσταση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Έντε της Ολλανδίας

Ολλανδία: Ομηρία σε καφετέρια στο Έντε

Όπως αναφέρουν ολλανδικά ΜΜΕ, περίπου στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου (30.3) άνδρας κρατώντας εκρηκτικά εισέβαλε σε καφέ - μπαρ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, άνθρωποι κρατούνται όμηροι σε ένα κτίριο στην κεντρική πόλη Έντε, στα ανατολικά της χώρας, ενώ ήδη πολλά σπίτια εκκενώθηκαν.

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στον τόπο του επεισοδίου, ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε ότι 150 κατοικίες εκκενώθηκαν και ζητήθηκε από τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή, ενώ το κέντρο της πόλης έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η εφημερίδα de Telegraaf ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι νωρίς σήμερα το πρωί άνθρωποι κρατούνται όμηροι στο μπαρ Petticoat από έναν άνδρα που φέρει όπλα και εκρηκτικά. Ο αριθμός των ομήρων δεν έχει γίνει επισήμως γνωστός. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερα με πέντε άτομα.

Δείτε live εικόνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ