Κοσμος

Χειμάρρα: Ένταση στη ψηφοφορία για τη νέα Δήμαρχο που όρισε ο Έντι Ράμα

Ποια είναι η Μπλερίνα Γκόρου Μπάλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειμάρρα: Ένταση στη ψηφοφορία για τη νέα Δήμαρχο που όρισε ο Έντι Ράμα
Η νέα δήμαρχος της Χειμάρρας Μπλερίνα Γκόρου Μπάλα ©ekathimerini/Χ

Αποδοκιμασίες και ένταση ήταν το σκηνικό στη διαδικασία νέας εκλογής δημάρχου στη Χειμάρρα

Νέα δήμαρχος της Χειμάρρας διορίστηκε η Μπλερίνα Γκόρου Μπάλα, την εκλογή της οποίας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d06gf6nucs89)

Με 15 ψήφους υπέρ η Μπλερίνα Γκόρου χρίστηκε νέα δήμαρχος

Σύμφωνα με το himara.gr, οι σύμβουλοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθισμένοι σε ένα τραπέζι μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ, πρότειναν για τη θέση του νέου δημάρχου τη μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο και παράλληλα ενημέρωσαν πως ο έτερος αντιδήμαρχος, Pervin Gjikuria παραιτείται της διαδικασίας.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και έχρισε την Μπάλα νέα δήμαρχο.

Ποια είναι η Μπλερίνα Γκόρου Μπάλα

Η διορισμένη δήμαρχος είναι από τη Χειμάρρα, το γένος Γκόρου και ο σύζυγός της Artan Bala με καταγωγή από το χωριό Βουνό, είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού κόμματος. Εργάζεται από το 2009 στο δημαρχείο Χειμάρρας ως οικονομολόγος.

Αποδοκιμασίες την ώρα της ψηφοφορίας

Νωρίτερα, πλήθος Χιμαραίων βρέθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων και αντέδρασε έντονα στην παρουσία του βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi αλλά και του νέου περιφερειάρχη Αυλώνας, Βαγγέλη Τάβου, του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί έντονα σε σενάρια ανάληψης καθηκόντων δημάρχου Χειμάρρας πριν τη σύλληψη του Γκόρου.

Ο κόσμος τον αποδοκίμασε και απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, φωνάζοντας στα ελληνικά «Έξω έξω», κάτι το οποίο τελικά συνέβη λίγα λεπτά αργότερα.

Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε στον χώρο του δημαρχείου χωρίς την παρουσία κατοίκων.

Ράμα: Θετική εξέλιξη η εκλογή νέας δημάρχου στη Χειμάρρα

Ανάρτηση στο twitter σχετικά με την ανάδειξη νέας δημάρχου Χειμάρρας έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Μεταξύ άλλων ο Ράμα επιχειρεί να παρουσιάσει τον διορισμό κάποιου μη εκλεγμένου ως δημοκρατική διαδικασία, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα εκλογή.

«Θετική εξέλιξη για τη συνέχιση του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί η σημερινή εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας, με 15 ψήφους υπέρ και μόλις 4 κατά, της αντιδημάρχου του δήμου, Μπλερίνα Μπάλα, ως εν ενεργεία δημάρχου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ