Κοσμος

Σχεδόν 100 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Κραυγή αγωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πληροφορίες σχετικά με τους αγνοούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχεδόν 100 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Σχεδόν 100 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα © EPA/YURI KOCHETKOV

Επίθεση στη Μόσχα: 95 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται - Κραυγή αγωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πληροφορίες σχετικά με τους αγνοούμενους

95 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας κοντά στη Μόσχα, όταν μέλη της οργάνωσης ISIS-K πυροβόλησαν τους συναυλιακούς επισκέπτες και έβαλαν φωτιά στο Crocus City Hall, ανέφερε την Τετάρτη ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d04qogy0r8qx)

Ο επίσημος απολογισμός της επίθεσης στο Crocus City Hall ανέρχεται πλέον σε 140 νεκρούς και 182 τραυματίες. Όμως το πρακτωρείο ειδήσεων Baza, δήλωσε ότι 95 ακόμη άνθρωποι εμφανίστηκαν σε καταλόγους που καταρτίστηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με βάση εκκλήσεις ανθρώπων για αγνοούμενους συγγενείς.

«Αυτοί οι κατάλογοι περιλαμβάνουν ανθρώπους με τους οποίους οι συγγενείς δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή μετά την τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους των τραυματιών και των νεκρών», δήλωσε το Baza. «Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους πέθαναν, αλλά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».

Περισσότερες από 500 σφαίρες βρέθηκαν στον χώρο

Οι Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τέσσερις δράστες που χρησιμοποιούσαν αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ. Περισσότερες από 500 σφαίρες βρέθηκαν στον χώρο.

Οι πυροβολισμοί άρχισαν λίγο πριν το ροκ συγκρότημα της σοβιετικής εποχής «Picnic» παίξει σε ένα κατάμεστο από 6.200 άτομα. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονταν στο φλεγόμενο κτίριο λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει η οροφή, ανέφερε το Baza το Σάββατο, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Κραυγή αγωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πληροφορίες σχετικά με τους αγνοούμενους

Τα ρωσικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί τις ημέρες μετά τους πυροβολισμούς με εκκλήσεις για βοήθεια στον εντοπισμό θυμάτων.

Συγκεντρώνοντας σε μια συνομιλία στο Telegram με την ονομασία «Crocus. Κέντρο Βοήθειας», φίλοι και συγγενείς μοιράστηκαν ονόματα αγνοούμενων συναυλιακών επισκεπτών και προσέφεραν υποστήριξη.
"
«Υπήρχε κάποιος στη λίστα με το όνομα Igor Valentinovich Klimenchenko;», έγραψε ένας χρήστης το βράδυ του Σαββάτου. «Μπορεί κάποιος να στείλει τη λίστα με τα θύματα;»

Ένα άλλο άτομο έγραψε στην ίδια συνομιλία ότι ο θείος του εργαζόταν όχι μακριά από τον συναυλιακό χώρο και δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του μετά την επίθεση. «Ανησυχώ πολύ», έγραψε ο ανιψιός το βράδυ του Σαββάτου.

Πηγή: Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ