Κοσμος

Επίθεση στη Μόσχα: Ήρωας ένας 15χρονος που έσωσε δεκάδες στο Crocus City Hall το βράδυ της επίθεσης

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα» τονίζει ο 15χρονος που θα τιμηθεί για τις πράξεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση στη Μόσχα: Ήρωας ένας 15χρονος που έσωσε δεκάδες στο Crocus City Hall το βράδυ της επίθεσης
Επίθεση στη Μόσχα: Ήρωας ένας 15χρονος που έσωσε δεκάδες στο Crocus City Hall το βράδυ της επίθεσης © Spartak Moscow/Instagram

Επίθεση στη Μόσχα: Ήρωας ένας 15χρονος - «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα» τονίζει ο 15χρονος που θα τιμηθεί για τις πράξεις του

Ένας μαθητής χαρακτηρίστηκε ήρωας επειδή διέσωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους από τo μακελειό της Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής. 

Όταν οι τρομοκράτες άρχισαν να πυροβολούν τους επισκέπτες της συναυλίας την Παρασκευή, ο 15χρονος Ισλάμ Χαλίλοφ εργαζόταν με μερική απασχόληση ως υπάλληλος βεστιάριο στο χώρο του Crocus City Hall στη Μόσχα.

15-Year-Old Schoolboy Saves Over 100 Lives From Terrorists At Concert Hall | Moscow Attack

Το θαρραλέο αγόρι παρέμεινε ψύχραιμο - παρά το γεγονός ότι είδε έναν άνθρωπο να πυροβολείται ακριβώς μπροστά του - και οδήγησε τους τρομοκρατημένους ανθρώπους που έτρεχαν να ξεφύγουν από τους ενόπλους στις εξόδους κινδύνου, σώζοντας δεκάδες ζωές.

Η γενναιότητα και η γρήγορη σκέψη του ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καθώς η Ρωσία μετράει τις πληγές της.

«Δεν άφησα κανέναν πίσω» τονίζει ο 15χρονος

Ο 15χρονος έδρασε ακαριαία και καθοδήγησε το πλήθος να σωθεί «Πάμε όλοι έτσι! Όλοι εκεί!» ακούγεται να φωνάζει ο μαθητής.

«Τους έδειξα πού να πάνε και βοήθησα όποιον μπορούσα», είπε ο έφηβος, τονίζοντας ότι ήταν το τελευταίο άτομο από την ομάδα που βγήκε από το κτίριο. «Δεν άφησα κανέναν πίσω. Ειλικρινά, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα. Ήταν απλώς μέρος της δουλειάς μου. Καλύτερα να θυσιάσεις τον εαυτό σου παρά να αφήσεις εκατό ανθρώπους να πεθάνουν» είπε.

«Η μαμά ήταν σοκαρισμένη και έκλαψε γιατί έπρεπε να τα περάσω όλα αυτά, ότι όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια μου. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Ένας άντρας πυροβολήθηκε ακριβώς μπροστά μου, δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι», είπε στη Daily Mail.

Ο 15χρονος αναμένεται να τιμηθεί από τον Μουφτή Σεΐχη Ραβίλ Γκαϊνουτντίν, τον πνευματικό ηγέτη των Ρώσων μουσουλμάνων για το θάρρος του ενώ η αγαπημένη του ομάδα, η Σπαρτάκ Μόσχας του χάρισε μια εμφάνιση και ένα εισιτήριο διαρκείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ