Κοσμος

Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - Aναστέλλονται οι έρευνες

«Εκτιμάμε πως δε θα βρούμε ανθρώπους στη ζωή» - Eρωτηματικά σχετικά με την κατάσταση του πλοίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - Aναστέλλονται οι έρευνες
Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - Aναστέλλονται οι έρευνες © EPA/JIM LO SCALZO

Βαλτιμόρη - γέφυρα: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - «Με βάση τις έρευνες και τη θερμοκρασία του νερού, εκτιμάμε πως δε βρούμε ανθρώπους», είπε ο Σάνον Γκίλριδ 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων ανεστάλησαν στη Βαλτιμόρη χθες Τρίτη το βράδυ, ώρες μετά την κατάρρευση οδικής γέφυρας στο λιμάνι αυτής της πόλης των ανατολικών ΗΠΑ, κι οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν θεωρείται πλέον πως είναι νεκροί, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού λιμενικού σώματος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d048ubdnzj8h)

«Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν (...), και τη θερμοκρασία του νερού, αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάμε πως θα βρούμε ανθρώπους ακόμη στη ζωή», εξήγησε ο αντιναύαρχος Σάνον Γκίλριδ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Βαλτιμόρη: Eρωτηματικά σχετικά με την κατάσταση του πλοίου

Επιθεωρητές τον Ιούνιο του 2023 είχαν διαπιστώσει πρόβλημα στο πλοίο που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης νωρίς την Τρίτη, όμως μερικούς μήνες αργότερα δεν βρέθηκε καμία έλλειψη.

Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - Aναστέλλονται οι έρευνες
Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - Aναστέλλονται οι έρευνες © EPA/BALTIMORE CITY FIRE DEPARTMENT RESCUE TEAM

Το φορτηγό πλοίο «έχασε την πρόωση» καθώς έφευγε από το λιμάνι, οπότε το πλήρωμα ενημέρωσε τους αξιωματούχους του Μέριλαντ ότι είχε χάσει τον έλεγχο του, μετέδωσε το ABC News.

Το Dali, που ανήκει στην Grace Ocean PTE, έχει επιθεωρηθεί τουλάχιστον 27 φορές σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο από τότε που ναυπηγήθηκε το 2015. Μια επιθεώρηση σε λιμάνι της Χιλής τον Ιούνιο εντόπισε ένα πρόβλημα με την «πρόωση και τα βοηθητικά μηχανήματα» του πλοίου, σύμφωνα με την Equasis, αλλά τα ηλεκτρονικά αρχεία του ιστότοπου δεν διευκρίνισαν λεπτομέρειες.

Η πιο πρόσφατη επιθεώρηση που αναφέρεται για το Dali διεξήχθη από την αμερικανική ακτοφυλακή στη Νέα Υόρκη στις 13 Σεπτεμβρίου 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Equasis, η «τυπική επιθεώρηση» δεν εντόπισε προβλήματα.

Dali:Το ατύχημα του 2016

Όπως αποκάλυψαν blogs που ασχολούνται με τη ναυτιλία, όπως το Shipwreck Log και ο ιστότοπος παρακολούθησης της ναυσιπλοϊας VesselFinder το Dali είχε πέσει πάνω σε αποβάθρα στην Αμβέρσα το 2016.

Εκπρόσωπος του λιμεναρχείου της Αμβέρσας επιβεβαίωσε το περιστατικό μιλώντας στο Business Insider, αλλά όπως είπε δεν μπορούσε «να δώσει πληροφορίες για τα αίτια του ατυχήματος».

Σύμφωνα, πάντως, με το VesselFinder το ατύχημα προκλήθηκε από λάθος του πλοηγού στο φορτηγό πλοίο. Σε επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016 στο Βέλγιο διαπιστώθηκε ότι η ζημιά στο κύτος είχε μειώσει το αξιόπλοο του φορτηγού πλοίου.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ